4. kolo
02.09.2023 16:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Útočný tandem Citizens si rozdělil práci. Mistr v poklidu porazil Fulham i bez hlavního stratéga

Manchester City si ve čtvrtém kole Premier League poradil na Etihad Stadium s Fulhamem 5:1. Domácí se i přes nepřítomnost hlavního trenéra Pepa Guardioly, jenž se zotavuje po operaci zad, postarali o prodloužení vítězné série ve vzájemných utkáních, která nově čítá už 15 zápasů napříč všemi soutěžemi. Základní stavební kámen úspěchu položil Julián Álvarez. Ten dal úvodní branku svého týmu ve třech po sobě jdoucích domácích kláních v rámci anglické nejvyšší soutěže. Po změně stran pak nastartoval své motory třígólový Erling Haaland. Nezastavitelný Nor tím překonal další rekord soutěže, když na 50 gólových podílů, tedy kombinaci přesných zásahů a asistencí, potřeboval jen 39 zápasů.

Premier League nabízela po třech odehraných zápasech jediný celek se stoprocentní bilancí a nepřekvapivě jím byl Manchester City. Ani úřadující mistr se však k tomuto primátu nepropracoval snadno, jelikož mu v minulém kole činil nečekané problémy nováček ze Sheffieldu, kterého srazil až Rodri gólem z 88. minuty. V boji o titul měl dle papírových předpokladů dělat Citizens společnost Arsenal, s nímž před týdnem remizoval Fulham, byť v závěru dohrával v oslabení.

Při neúčasti trenéra Guardioly a hlavního rozehrávače Kevina De Bruyneho vypadali světlemodří v úvodu utkání bezradně. Zejména v poslední třetině hřiště, kde City evidentně chyběla kreativita, která by dokázala prolomit obranný val Fulhamu. Na tribunách to poprvé zahučelo až ve 31. minutě po přihrávce Haalanda, jenž přesně našel nohu Álvareze a ten už neměl problém dopravit míč do sítě. Oslavy gólu vydržely City jen dvě minuty. Pak se po rohovém kopu nejlépe zorientoval Tim Ream a bleskově vyrovnal. V nastaveném čase zůstal při stejném typu standardní situace zcela nehlídaný Nathan Aké a gólem do šatny navrátil Manchesteru vedení. Tomu nezabránily ani mohutné protesty hráčů Fulhamu po zdánlivě ofsajdovém postavení Manuela Akanjiho.

Druhá půle začala stejně nevýrazně jako ta první, kdo jiný než Haaland by měl ale postavit fanoušky na nohy. V 58. minutě ho krásnou přihrávkou za obranu našel Álvarez a norský ostrostřelec prostřelil brankáře Bernda Lena s lehkostí sobě vlastní. Oba hráči si o pět minut později role prohodili, tentokrát si ale z dobré pozice Álvarez svůj druhý gól v zápase nepřipsal. Uběhlo dalších pět minut a znovu se o slovo přihlásili stejní aktéři. Argentinec vybojoval penaltu, kterou Haaland komfortně proměnil. V závěrečném nastavení si ještě norský kanonýr našel přihrávku Sergia Gómeze a zpečetil svůj hattrick.

Manchester City tak potvrdil dlouholetou dominanci nad svým soupeřem a zvítězil. V příštím kole se 16. září představí na půdě West Hamu, Fulham ve stejný den přivítá Luton.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele