17. kolo
17.12.2023 17:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

André Onana (© AFP)

Rudí ďáblové se vybičovali k obětavému výkonu. Liverpool ve šlágru ztroskotal na Onanovi

Liverpool remizoval v 17. kole Premier League před vlastními fanoušky s Manchesterem United 0:0, a nevrátil se tak zpět na první místo tabulky, které přenechal s jednobodovým náskokem Arsenalu. Svěřenci Jürgena Kloppa svého soupeře přehráli ve všech ohledech, ale ani jednou se jim nepodařilo překonat Andrého Onanu. Ten Rudým ďáblům pomohl k nečekanému bodu a čistému kontu, jež se počítá jako velký úspěch, neboť v předchozích dvou představeních na Anfieldu inkasovali Red Devils 11 branek.

Hráče Manchesteru United možná stále děsily vzpomínky na poslední výjezd na Anfield, kde v březnu schytali rekordní sedmigólový příděl. Když na tomto stadionu naposledy skórovali, trénoval je ještě José Mourinho. Datoval se rok 2018 a Liverpool se přetahoval s Manchesterem City o titul, zatímco Rudí ďáblové marně bojovali alespoň o místenku v Lize mistrů. Podobný scénář se mohl opakovat i v aktuálním ročníku, Reds se totiž před začátkem kola vyhřívali na čele tabulky a hosté na ně ztráceli propastných 10 bodů.

Domácí vstoupili do utkání mnohem lépe, než se očekávalo. Dlouho se jim však nedařilo přímo ohrozit bránu Rudých ďáblů. Až po čtvrthodině hry vznikl před Onanou první závar, když kamerunský gólman nedokázal ukořistit centrovaný balon a pouze jej vyrazil před sebe. Míče se zmocnil Mohamed Salah, z bezprostřední blízkosti ovšem Onanu nepřekonal. Ve 29. minutě předvedl brankář hostů důležitý zákrok proti hlavičce Virgila van Dijka, která přišla po rohovém kopu a směřovala pod břevno. Zpoza vápna poté vyzkoušel své štěstí Ryan Gravenberch, jenže do rány se položil jeden z obránců. Liverpool měl sice herní převahu, skórovat se mu ale v první půli nepodařilo.

Druhý poločas se vyvíjel obdobně jako ten úvodní. Domácí drželi balon a kombinovali kolem šestnáctky Manchesteru. Větší šance však nepřicházely, a tak se v 68. minutě odhodlal ke střele zpoza vápna Trent Alexander-Arnold, který jen těsně minul levou tyč. Poté zahrozili Rudí ďáblové. Rasmus Höjlund se uvolnil, nicméně sám proti Alissonovi neuspěl ani z následné dorážky. V 76. minutě se balon odrazil k Luisi Díazovi, avšak jeho ránu z otočky Onana vykryl. Ani v závěru utkání Kloppovi svěřenci nenašli správnou cestu k překonání gólmana hostů. Rudí ďáblové přitom poslední desítky sekund duelu dohrávali bez Dioga Dalota, jenž se nechal hloupě vyloučit, protože nesouhlasil s rozhodnutím sudího.

Čekání Manchesteru United na vítězství z tohoto stadionu se tak opět protáhlo, zisk bodu se nicméně v jeho situaci dal považovat za úspěch. V příštím kole se představí 23. prosince na půdě West Hamu, Liverpool tentýž den přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tuxedo

5:0

Reagovat
forrest

1:2

VVD dostane redku, Salah se zrani do konce sezony.

Nez prileti letka Fico_LFC a spol., neni to prani. Je to pouze tip.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele