14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
4 : 3
(2:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Fanoušci Liverpoolu (© AFP)

Liverpool přidal ke gólům jako z partesu i skvostný závěr. Probuzený Fulham náskok neudržel

Liverpool porazil ve 14. kole Premier League před vlastními fanoušky Fulham 4:3. Gólově plodný první poločas, ve kterém padly hned čtyři branky, Reds ozdobili dvěma nádhernými zásahy. Zpoza vápna se totiž náramně prosadili Trent Alexander-Arnold a Alexis Mac Allister. V obou případech však Chalupáři dokázali bleskově vyrovnat a po změně stran dokonce výsledek převrátit na svou stranu. Domácí celek to ovšem nepoložilo, jelikož slepenými trefami v závěru rozhodl o zisku všech bodů.

Liverpool připomínal na vlastním stadionu rozjetou mašinu, kterou od začátku ročníku nikdo ani nepřibrzdil. Reds před vlastním publikem dosud neztratili jediný bod a všechna soutěžní utkání vyhráli vždy minimálně o dvě branky. Pro Fulham musel být pohled na bilanci soupeře alarmující i z toho důvodu, že se Chalupářům střelecky vůbec nedařilo, jelikož zaznamenali jen o tři góly více než sám Mohamed Salah.

Po neuznané trefě Egypťana z úvodu mohla radost domácích propuknout naplno ve 20. minutě. K přímému kopu se totiž postavil Alexander-Arnold a výstavním projektilem přes zeď do pravé šibenice potvrdil svoji vytříbenou kopací techniku. Vedení Reds vydrželo pouhé čtyři minuty, jelikož po rychlém protiútoku narýsoval Antonee Robinson přesnou přihrávku na Harryho Wilsona, jenž z prostoru přední tyče prostřelil liverpoolskou dvojku Caoimhina Kellehera mezi nohama.

"Chalupáři" se z vyrovnaného skóre těšili jen chvíli, když z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Mac Allister a další nádhernou ranou trefil stejný kout brány Bernda Lena jako Alexander-Arnold. I tentokrát ale přišla blesková odpověď hostů. Po rohovém kopu se balon dostal ke Kennymu Tetemu, který v dlouhém nastavení se štěstím procedil míč do sítě.

Bouřlivá atmosféra na Anfieldu hnala domácí hráče kupředu a osm minut po změně stran se mohl Liverpool potřetí v zápase ujmout vedení. Darwin Núněz však po rychlém brejku dělovkou rozezněl břevno. Stejný hráč byl blízko gólu také o chvíli později, tentokrát ovšem netrefil míč ideálně a minul.

Fulham se poprvé po změně stran dostal do šance až v 80. minutě, ale hned se radoval z branky. Souhru střídajících hráčů Toma Cairneyho a Bobbyho De Cordovy-Reida zakončil druhý jmenovaný hlavou přesně k pravé tyči. Reds ale neřekli poslední slovo. V závěru totiž nejprve nádherně Lena propálil Wataru Endo a minutu nato přidal svůj druhý gól v zápase Alexander-Arnold, čímž v bláznivém duelu rozhodl o výhře domácích.

Fulham se o překvapení nepostaral a z Anfieldu odcestoval bez bodů popáté z posledních šesti duelů. Příští utkání čeká na celek z Londýna už 6. prosince, kdy bude hostit Nottingham. Liverpool ve stejný den zamíří do Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele