15. kolo
06.12.2023 20:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Raúl Jiménez (© AFP)

Útok Fulhamu naplnil gólovou kvótu i s Nottinghamem. Willian oslavil působivý milník asistencí

Fulham porazil v 15. kole Premier League na domácím stadionu Nottingham vysoko 5:0, a potvrdil tak skvělou střeleckou formu z posledních zápasů, když v předešlých třech střetnutích skóroval hned devětkrát. V duelu s oblíbeným soupeřem, jehož v loňské sezoně dvakrát zdolal, rozhodla povedená pětiminutovka "Chalupářů" zhruba po půlhodině hry. Nejprve totiž po asistenci Williana, prvního Brazilce se 300 starty v anglické nejvyšší soutěži, rozvlnil síť autor dvou branek Alex Iwobi, aby krátce nato přidal přesný zásah taktéž dvougólový Raúl Jiménez.

Fulham o uplynulém víkendu odhodil nálepku týmu, kterému nefunguje ofenziva, a nasázel tři góly slavnému Liverpoolu. Ke smůle Chalupářů se však Reds na Anfieldu nadechli k fantastickému obratu a dvěma slepenými trefami ze závěru strhli výhru na svou stranu. Londýňané dosud se železnou pravidelností střídali před vlastními fanoušky vítězství a porážky, což dodávalo sebevědomí Nottinghamu, na řadě byl totiž úspěch hostů. Ti ale do zápasu vstupovali po více než měsíčním čekání na bodový zisk.

Poprvé o sobě dali vědět hráči Forest. Po čtvrthodině hry se s ničím nepáral Divock Origi a zkusil vypálit z dálky, jeho střelecké zakončení ovšem těsně minulo pravou tyč. Ještě blíže gólu byl ve 26. minutě na druhé straně hřiště Andreas Pereira, když z volného přímého kopu vyslal ránu přesně do levé části konstrukce branky hostujícího gólmana.

Po půlhodině už se mohli The Whites radovat z prvního úspěšného zásahu. Willian poslal z levé strany milimetrový centr, který z hranice malého vápna s přehledem uklidil Iwobi. Několik minut poté se po skvělé přihrávce Pereiry objevil sám za obranou Jiménez a přidal druhou trefu svého týmu.

Na gól z první půle navázal chvíli po začátku druhého dějství Jiménez, když po překonání několika obránců i gólmana zakončil patičkou do prázdné brány. Domácí nepolevovali a neustále se hnali dopředu. Výsledkem toho byl druhý zásah Iwobiho, který dokázal v 74. minutě ranou k levé tyči překonat Odyssease Vlachodimose.

V závěru utkání se po zaváhání v rozehrávce dostal do další nebezpečné situace Tom Cairney, jeho střelecké zakončení z hranice penaltového puntíku bylo dalším z neřešitelných pro hostujícího gólmana, a díky tomu se tak mohl radovat z první trefy v sezoně.

Stejně jako dvě předchozí vzájemná střetnutí v Premier League i tohle skončilo výhrou Fulhamu. Ten v příštím kole přivítá 10. prosince West Ham, Nottingham se představí o den dříve ve Wolverhamptonu.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele