23. kolo
03.02.2024 13:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Dvougólový Richarlison dovedl Spurs v Goodison Parku jen k remíze

Tottenhamu remizoval ve 23. kole Premier League s Evertonem 2:2. K úspěchu měli dlouho blíže hosté, kteří se v první půli hned dvakrát radovali z vedení zásluhou kanonýra Richarlisona, jenž tak v posledních sedmi ligových zápasech nastřílel obdivuhodných osm gólů. Karamelky, které na tříbodový úspěch čekají už šest duelů, ovšem našly v závěru utkání odpověď a dovedly střetnutí ke smírnému výsledku. Pátá domácí ligová remíza v řadě s Kohouty sice tým z Liverpoolu vynesla mimo sestupové pozice před Luton, ten měl však v neúplné tabulce dva zápasy k dobru.

Tottenhamu se prakticky vyprázdnila marodka a už s Mickym van de Venem i Jamesem Maddisonem v základní sestavě porazil před několika dny Brentford. Po vyhroceném malém londýnském derby čekal Spurs Everton, od něhož se nedala očekávat o nic menší bojovnost. Po remíze s Fulhamem se totiž propadl až do sestupového pásma, z pohledu průměrného počtu faulů na utkání navíc patřil k těm nejaktivnějším.

Stejně, jako v posledním vzájemném střetnutí v prosinci, kapitulovala defenziva Evertonu již po pár minutách. Shodou okolností se prosadil opět Richarlison, který otevřel skóre i v duelu hraném v Londýně. Brazilský útočník tentokrát potřeboval jen čtyři minuty na to, aby po přesném pasu od Destinyho Udogieho vsítil devátou branku v ročníku.

Everton se vyrovnání dočkal přesně po půlhodině hry. Po závaru v pokutovém území se balon do sítě odrazil od Jacka Harrisona. Nerozhodný stav ovšem nevydržel ani do přestávky, jelikož se podruhé v zápase trefil krásnou ranou Richarlison. V nastavení se pak ještě při závaru po rohovém kopu předvedl Guglielmo Vicario a zabránil vyrovnání.

V 51. minutě se do zakončení z hranice šestnáctky opřel Pedro Porro, ale jeho pokus směřující do pravé poloviny brány bravurním zákrokem zneškodnil Jordan Pickford. Anglický brankář se zaskvěl i chvíli nato, když na roh vytěsnil prudkou ránu Maddisona. Tentýž hráč přenesl v 71. minutě hru na pravou stranu, čímž vyslal do šance Richarlisona. Brazilec chtěl zaútočit na hattrick, ale Pickford se potřetí v zápase překonat nenechal. Ve čtvrté minutě nastavení se po centru z volného přímého kopu probojoval k míči Jarred Branthwaite a hlavičkou z bezprostřední blízkosti přiřknul Blues alespoň bod.

Série remízových výsledků vzájemných duelů hraných v Goodison Parku tak byla prodloužena. Everton se v příštím kole představí 10. února na půdě Manchesteru City, Tottenham tentýž den přivítá Brighton.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele