13. kolo
26.11.2023 17:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Alejandro Garnacho (© AFP)

Garnacho vystřihl gól z říše snů. Potrestaný Everton zůstal po debaklu od United předposlední

Hráči Manchesteru United vyhráli ve 13. kole Premier League na hřišti Evertonu 3:0. Nejdůležitější okamžik zápasu se odehrál už ve třetí minutě, kdy hostující Alejandro Garnacho rozvlnil síť neuvěřitelnými nůžkami. Domácí si následně vypracovali několik příležitostí k vyrovnání, změnit skóre však dokázal až v 56. minutě na druhé straně Marcus Rashford, jenž proměnil pokutový kop. Rudí ďáblové si tak připsali třetí ligové vítězství v řadě, přičemž ve všech případech udrželi čisté konto.

Everton si vypracoval bodový polštář na sestupové příčky, o nějž však nečekaně přišel. Vedení Premier League totiž celku z Liverpoolu uložilo za porušení finančního fair play nejvyšší trest v historii v podobě odečtu 10 bodů. Při ohlédnutí na jiné týmy, které s podobným problémem zápolí několik let v kuse, byl tento rozsudek pro Toffies velice krutý. Na stadion nově až 19. celku soutěže přijel Manchester United, jenž se toužil vrátit do boje o pohárové příčky.

Už ve třetí minutě naprosto umlčel domácí publikum Garnacho, který se stal adresátem na první pohled přetaženého centru Dioga Dalota. Když ale míč doplul na vzdálenost dobrých 15 metrů od brány, položil se mladý rodák z Madridu do vzduchu takovým způsobem, že svými nůžkami pohádkově překonal Jordana Pickforda. Toffees mohli po půlhodině hracího času vyrovnat, když nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin hlavičkoval z malého vápna, k jeho smůle však byl André Onana postaven ideálně. Brankář United se zaskvěl i o chvíli později, kdy zlikvidoval nejen další střelu Calverta-Lewina, ale i následnou dorážku Dwighta McNeila.

Po návratu ze šaten se na útočný výpad do vápna vydal Anthony Martial, jenž se po kontaktu s Ashleym Youngem v šestnáctce poroučel k zemi. Rozhodčí nejprve udělil žlutou kartu útočníkovi Rudých ďáblů za simulování, následně však své rozhodnutí změnil a odpískal penaltu. K té se v 56. minutě postavil Rashford, který ji suverénní střelou pod břevno proměnil. Domácí ani poté zbraně nesložili a snažili se s nepříznivým vývojem něco udělat, nicméně hned několikrát je zastavil skvělý Onana. V 75. minutě pak ještě pojistil náskok hostujícího celku Martial, jenž po přiťuknutí Bruna Fernandese elegantním lobem pokořil Pickforda potřetí.

Pro Everton tak přišla další krutá rána a po prohře zůstal v pásmu sestupu. Další zápas jej čeká 2. prosince v Nottinghamu, United ve stejný den vyzvou Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
hematop

Ok Garnacho vítěz Puskas award

Reagovat
Wazz Wazz

Mainoo neskutečný potenciál..nedivím se že po něm slintá Pepek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele