28. kolo
09.03.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Luton za dohledu nováčka na rozhodcovské listině ztrestal zmařené šance Crystal Palace

Crystal Palace remizoval ve 28. kole Premier League doma s Lutonem 1:1. Jediným úspěšným střelcem "Orlů", kteří pohrdli řadou stoprocentních gólových příležitostí, se stal Jean-Philippe Mateta, jenž v 11. minutě efektně patičkou potrestal chybu hostující obrany. Vše směřovalo k páté ligové porážce Kloboučníků v řadě, v závěrečném nastavení ji však odvrátil svým prvním gólem mezi anglickou elitou Cauley Woodrow. Za zmínku stojí také premiéra Sunnyho Singha Gilla, který se stal prvním britským rozhodčím jihoasijského původu v historii Premier League.

Luton sice nadále bavil svou předváděnou hrou, jenže body mu to už více než měsíc nepřineslo. Malou útěchou byl pro nováčka fakt, že tři poslední porážky přišly od soupeřů nacházejících se v elitní šestce tabulky. Crystal Palace bylo naopak týmem, který mohli Kloboučníci považovat za celek, přes který se dalo probojovat k záchraně. "Orli" ale pod vedením Olivera Glasnera pookřáli a naposledy sahali po překvapení na půdě Tottenhamu.

"Orli" na začátku zápasu působili živějším dojmem a v 11. minutě se jim podařilo otevřít skóre. Po chybě hostující obrany se do samostatného úniku dostal Daniel Muňoz, jenž se kličkou vyhnul brankáři, našel v ještě lepší střelecké pozici Matetu a ten parádně patičkou poslal míč do sítě. Následný průběh první půle výrazně komplikovaly časté ztráty a nepřesnosti z obou stran, a domácí příznivci se tak další šance dočkali až chvíli před pauzou. Druhý gól v zápase mohl přidat Mateta, jenž však z dobré pozice ve vápně branku Thomase Kaminskiho minul.

Luton po změně stran zvýšil obrátky a po odehrané hodině si hezkou kombinací vypracoval možnost k vyrovnání. Alfie Doughty našel ve vápně přesným centrem Carltona Morrise, jehož střelecký pokus z voleje ale skončil pouze v náruči Sama Johnstona. The Hatters si nicméně museli hlídat i zadní vrátka, jelikož The Eagles nadále hrozili z brejků. Po jednom z nich se k hlavičce zblízka prodral Mateta, Kaminski ho však reflexivním zákrokem o gólovou radost připravil a udržel naděje svého týmu na bodový zisk při životě.

Nebezpečnějším z obou mužstev byli ovšem domácí. Zhruba 10 minut před koncem vystrašil Kaminskiho ranou téměř z půlky Eberechi Eze, jehož projektil se svezl po horní tyčce, kterou v nastavení trefil i Odsonne Édouard. Neproměněné příležitosti nakonec domácí mrzely dvojnásob. Z poslední akce duelu totiž hlavou udeřil prvním gólem v sezoně Woodrow.

Na čtvrtý pokus tak Luton vybojoval při návštěvě hlavního města alespoň bod. Klobočníky čeká už 13. března dohrávka v Bournemouthu. Crystal Palace si musí na další zápas počkat do 30. března, kdy bude hrát v Nottinghamu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele