30. kolo
30.03.2024 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Palmerova Panenka potěšila Chelsea jen na chvíli, oslabené Burnley vybojovalo bod

Chelsea ve 30. kole Premier League nepotvrdila stabilitu domácích výsledků, když jen remizovala s oslabeným Burnley 2:2. The Blues poslala do vedení v závěru první půle z pokutového kopu po vzoru Antonína Panenky hvězda Londýňanů Cole Palmer a za penaltový faul navíc viděl druhou žlutou kartu Lorenz Assignon. Ačkoliv si pak modří po překvapivém srovnání soupeře znovu vypracovali náskok, poslední slovo měl hostující Dara O’Shea, jehož přesná hlavička rozhodla o dělbě bodů.

Ačkoliv se výkony domácího celku na Stamford Bridge daly málokdy označit za přesvědčivé, Chelsea na vlastním trávníku z posledních 12 soutěžních duelů prohrála jediný a hned 10krát se radovala z vítězství. Tuto bilanci chtěli Blues potvrdit také proti nováčkovi soutěže, kterému se s týmem z hlavního města příliš nedařilo. Burnley jej nedokázalo porazit už v 10 zápasech v řadě.

Jako první v 10. minutě zahrozil londýnský celek, když tečovaný pokus Enza Fernándeze mířící do šibenice vytěsnil Arijanet Murič na břevno. Neméně skvělý zákrok musel o chvíli později předvést na druhé straně i Djordje Petrovič proti obstřelu Wilsona Odoberta. V 19. minutě se ve vápně Burnley krásně uvolnil Nicolas Jackson, tváří v tvář Muričovi ale selhal.

Po následné sérii rohových kopů už se nicméně domácí radovali, když milimetrový centr Mychajla Mudryka uklidil do brány Axel Disasi. Po zásahu videa ovšem sudí kvůli ruce zakončujícího stopera trefu neuznal. Skóre se proto měnilo až ve 44. minutě, kdy Palmer suverénně proměnil penaltu poté, co Assignon viděl druhou žlutou kartu za jemné přidržení unikajícího Mudryka.

Navzdory početní nevýhodě ovšem The Clarets krátce po změně stran vyrovnali. Poskakující míč si kousek za šestnáctkou našel Josh Cullen a bez váhání zamířil nechytatelně k pravé tyči. Nejistě působící defenziva modrých před hodinou zápasu málem kapitulovala podruhé, s razantní hlavičkou Lyla Fostera si však poradil Petrovič.

Po několika zahozených šancích Chelsea překonal Muriče opět až Palmer, jenž po chytré patičce Raheema Sterlinga vymetl dolní roh brány. Euforii v západním Londýně ale bleskově učinil přítrž po rohovém kopu přesně hlavičkující O'Shea. Ze stejné standardní situace v 89. minutě málem dokonal obrat outsidera Jay Rodríguez, rozezvonil však jen horní tyč.

Chelsea tedy před vlastními fanoušky v lize nečekaně ztratila. Na Stamford Bridge se znovu představí už 4. dubna, kdy hostí Manchester United. Burnley se o dva dny dříve střetne s Wolves.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele