21. kolo
22.01.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roberto De Zerbi (© AFP)

Remízový král z pobřežního města nedovolil Wolves přepsat historické tabulky

Brighton remizoval v dohrávce 21. kola Premier League na svém hřišti s Wolves 0:0. Vlci proti odpočatým Rackům po většinu zápasu strádali a nevýrazným výkonem odmítli šanci poprvé od sezony 1971/72 vyhrát v anglické nejvyšší soutěži čtyři střetnutí po sobě. Pobřežní tým z jihu Anglie naopak prodloužil sérii domácí neporazitelnosti v lize na devět utkání, avšak z duelu neodcházel s úsměvem. Remizoval totiž už po osmé, a ztratil tedy další důležité body v boji o vyšší pozice.

Hráči Brightonu prožili v této fázi sezony nečekaný luxus, když před utkáním s Wolves měli až 16 dní volno. Racci navíc chtěli využít výhodu vlastního prostředí, kde neprohráli devět soutěžních klání za sebou, přičemž zde naposledy porazili Tottenham 4:2. Vlci ale přijížděli na Amex Stadium v dobré náladě, jelikož pětkrát v řadě nepoznali přemožitele.

Souboj týmů ze středu tabulky odstartoval lépe ten domácí. Po rohovém kopu se k prodlouženému míči na vzdálenější tyči prodral Facundo Buonanotte a v pádu se dostal k nebezpečné hlavičce. Na brankové čáře však zaskočil Tommy Doyle a změnu skóre odmítl. Na druhé straně vyzkoušel Pedro Neto z hranice šestnáctky obstřelit Jasona Steela. Jeho pokus se ale těsně nevešel mezi tři tyče.

Krátce po změně stran pláchl domácí defenzivě aktivní Neto. Dobře načasovanou přihrávkou našel lépe postaveného Matheuse Cunhu, nicméně ten pálil z penaltového puntíku jen do prostoru, kde se nacházel Steele a z následné dorážky pozdravil pouze diváky v ochozech. Vzápětí zahrozili po rychlém protiútoku také Racci. Do pokutového území se probil Joao Pedro, nicméně skvělým obranným skluzem jej odzbrojil Nélson Semedo. V samotném závěru mohli překlopit skóre na stranu hostí postupně Cunha a Mario Lemina, ani jeden se však s úspěchem nesetkal.

Brighton tak prodloužil neporazitelnost na vlastním stadionu, když s Vlky uhrál bod. V příštím kole se 30. ledna střetne s Lutonem, Wolverhampton změří o dva dny později síly s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele