11. kolo
04.11.2023 16:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Brentfordu (© AFP)

Coufalovi jubileum zhořklo, West Ham proti Brentfordu doplatil na laxnost v obraně

Brentford zvítězil v 11. kole Premier League na domácím hřišti proti West Hamu 3:2. Bees sice brzy vedli, hosté však i díky fantastickému voleji Mohammeda Kuduse skóre otočili. Kladiváři, v jejichž dresu nastoupil spolu s Tomášem Součkem ke svému 100. utkání v nejvyšší anglické soutěži Vladimír Coufal, ovšem na triumf nakonec nedosáhli. Nejprve si sami dali vlastní gól a obrat Včel korunoval svou první trefou po přestupu z Wolves irský obránce Nathan Collins. Domácí tak potvrdili výbornou bilanci s londýnským sokem, jehož od postupu v roce 2021 zatím pokaždé dokázali porazit.

Fanoušci West Hamu doufali, že jejich miláčky povzbudí skalp Arsenalu v EFL Cupu k lepším výsledkům v Premier League. V ní totiž Kladiváři nevyhráli třikrát za sebou, přičemž nejcitelnější ztrátou se jevila být poslední porážka od Evertonu. Brentford o den dříve prodloužil úctyhodnou bilanci s celky z hlavního města, když triumf na půdě Chelsea znamenal už 13. ligové derby v řadě bez porážky. Hosté naopak na hřištích londýnských rivalů prohráli osm z předchozích devíti zápasů.

A dobře nezačali ani tentokrát. Ránu Franka Onyeky totiž ještě doklepl do sítě hlavičkou Neal Maupay, čímž otevřel skóre zápasu. V 19. minutě však bylo srovnáno. Centr Michaila Antonia totiž fantastickým volejem levou nohou uklidil ke vzdálenější tyči Kudus. Následující šance Kladivářů vedla k další brance. Centrovaný míč ze strany sice trefil Kudus do tyče, nicméně od brankové konstrukce se odrazil přesně k Bowenovi, jenž do odkryté sítě skóroval. Ještě před změnou stran mohli hosté přidat třetí gól, Antonio však na zadní tyči ukopl míč před Saïdem Benrahmou, který by v lepší pozici téměř jistě vstřelil gól.

Na začátku druhé půle se domácím podařilo srovnat. Centrovaný míč se snesl na hlavu Konstantinose Mavropanose, jenž balon nešťastně namířil do vlastní sítě. V 70. minutě došlo ke druhé otočce v utkání. Na přihrávku vzduchem Mathiase Jensena si nejvýše naskočil Collins, jenž přesným zásahem rozvlnil síť. Na druhé straně mohl ještě po přiťuknutí Kuduse střelou z první z hranice šestnáctky skórovat Pablo Fornals, nicméně jeho pokus přeletěl bránu. Rovněž kvůli tomu odjeli The Hammers bez bodu.

Střet celků z hlavního města tak ovládl domácí Brentford. Ten se v příštím kole 12. listopadu představí v Liverpoolu, West Ham tentýž den přivítá Nottingham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Bowen sice rekordně skóroval v prvních šesti venkovních zápasech sezony PL a Kudus opět naznačil, čeho je schopen, ale výhráli stejně domácí. Brentford v PL s Londýnskými kluby neprohrává a stalo se tak i dnes. Byl vpředu nebezpečnější a ve svých řadách vyrovnanější. Dnes byl z pohyblivých forvardů domácích nešťastný Suk a bohužel i nejistý stoper Mavropanos. Nenápadný W-P a k tomu opět nevyrovnané zásahy Águerda i riskantní fauly Emersona. Těžko chápu, že ve chvíli, kdy potřebujeme soupeře stisknout, střídají (zcela zbytečný - sorry) Ings a dlouhodobě bez formy a kondice Fornals. Na body i 100. výhru Moyese a ve 100. zápasu v PL dobrého Cufa to bylo i tentokrát málo.

Listopad nám nabízí zápasy, kdy můžeme bodovat. Když tak neučiníme, budeme později muset uspět proti favoritům PL. Jinak bude (zase) zle. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele