21. kolo
20.01.2024 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Brentford vsadil s odpočatým Toneym na ofenzivu a v přestřelce udolal Nottingham

Fotbalisté Brentfordu ukončili ve 21. kole Premier League pětizápasové čekání na bodový zisk, když na svém stadionu zdolali Nottingham 3:2. Utrápené Včely vstoupily do utkání opět neslavně, když ve třetí minutě prohrávaly po gólu Danila. Domácí ovšem po distancu kvůli sportovnímu sázení posílil navrátilec Ivan Toney, jenž v 19. minutě chytře srovnal z přímého kopu. Z devítiminutové přestřelky, jež přišla před hodinou hry, vyšel s vítěznou trefou Neal Maupay.

Domácí celek nezažíval povedené období, když měl na svém kontě pět ligových porážek v řadě. Pomoct přerušit tuto nepříznivou sérii se měl pokusit i navrátivší Toney, jemuž vypršel trest za sázení trvající osm měsíců. Proti byl ovšem Nottingham, který se po skalpech Manchesteru United a Newcastlu vyhoupl o bod právě před Včely.

Forest udeřil již po třech minutách, kdy se k voleji zpoza šestnáctky probojoval Danilo a napálil balon nechytatelně k levé tyči. Srovnáno bylo v 19. minutě poté, co přímý volný kop z hranice pokutového území přetavil v gól přízemní střelou navrátilec Toney. Otočku ve skóre mohl zařídit po půlhodině hry Keane Lewis-Potter. Ten po Toneyho nabídce ke smůle domácího celku orazítkoval jen břevno. Byla to však poslední velká příležitost velmi vyrovnaného prvního poločasu.

Na další velkou šanci si diváci na Brentford Community Stadium museli počkat až do 53. minuty, kdy Toney poslal do vápna parádní centr, ten ovšem zakončil Lewis-Potter pouze do připraveného Matta Turnera. O šest minut později už však americký gólman nestačil zastavit hlavičku letící pod břevno, kterou po rohovém kopu vyslal Ben Mee. Vedení Brentfordu trvalo jen krátce. V 65. minutě totiž přispěchal s odpovědí v podobě přesného hlavičkového zakončení Chris Wood. Vyrovnaný stav rovněž netrval dlouho. Za další tři minuty se přesnou střelou z otočky prosadil Maupay a vrátil vedení na stranu Brentfordu. Na tuto trefu mohl odpovědět Orel Mangala, jehož rána jen těsně minula levou tyč.

Brentford tak přerušil sérii ligových proher a konečně zvítězil. Včely v příštím kole 31. ledna zamíří na stadion Tottenhamu, Nottingham o den dříve přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele