30. kolo
30.03.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Keane Lewis-Potter v souboji s Rasmusem Höjlundem (© AFP)

Vyhaslé Rudé ďábly Mountův gól nespasil, Brentford v infarktovém závěru zachránil bod

Manchester United ve 30. kole Premier League remizoval s Brentfordem 1:1. Navzdory papírovým předpokladům mrzel nerozhodný výsledek jednoznačně domácí Včely, které byly po celé utkání lepším týmem. Jasnou střeleckou převahu však několikrát nedokázali využít i proto, že za Andrém Onanou hned čtyřikrát zazvonila branková konstrukce, přičemž navíc trefu Ivana Toneyho zneplatnil těsný ofsajd. Góly tak přinesl až šílený závěr, v němž na premiérový zásah Masona Mounta v dresu Rudých ďáblů z šesté minuty nastavení ještě stihl reagovat Kristoffer Ajer.

Včely naplno bodovaly pouze dvakrát z předchozích 15 ligových duelů a pochmurnou náladu jim v minulém kole nezlepšila ani porážka s Burnley. Naopak hosté předvedli před reprezentační pauzou jeden z nejlepších výkonů sezony, když ve strhujícím duelu čtvrtfinále FA Cupu porazili Liverpool 4:3 po prodloužení. Na poslední představení na hřišti Brentfordu však Red Devils tak dobré vzpomínky rozhodně neměli, jelikož zde předloni padli rozdílem čtyř gólů.

Ani do sobotního utkání nevstoupili United vůbec dobře, neboť je v úvodní půli domácí jasně přestříleli. První velkou příležitost měl v červeno-bílém dresu ve 24. minutě Toney, který utekl obráncům soupeře, avšak na konci akce jen orazítkoval levou tyč. Obrovské štěstí měli hosté i o pár chvil později, když Zanka hlavičkoval do břevna. Ve 35. minutě se tragický výkon Manchesteru pokusil opět potrestat Toney, z hranice pokutového území ale pálil vysoko nad. Jako jediný tak těsně před pauzou zaměstnal Onanu hlavičkující Keane Lewis-Potter, ani on se ovšem na střeleckou listinu nezapsal.

V 54. minutě se po přihrávce Bruna Fernandese zjevil v ojedinělé šanci Red Devils Rasmus Höjlund, na připraveného Marka Flekkena však nevyzrál. Krátce nato musel své schopnosti prokázat rovněž Onana. Kamerunec nejprve zneškodnil střelu Jegora Jarmoljuka a následně si poradil i s dorážkou Lewise-Pottera. V 58. minutě zazněla za hostujícím gólmanem potřetí branková konstrukce, do níž z voleje pálil Yoane Wissa. Když už o chvíli později dostal míč do sítě Toney, neplatil jeho zásah vinou těsného ofsajdu. Neskutečně smolný večer Bees pak dokonal Bryan Mbeumo, jenž také pálil do břevna. To nejhorší nicméně přišlo pro Brentford až v 96. minutě, kdy se střelou k pravé tyči prosadil Mount. Poté se ale konečně usmálo štěstí i na domácí, když Toneyho pas před bránu zužitkoval Ajer.

Brentford tedy na domácí půdě United opět obral o body a s favoritem remizoval. V příštím kole se už 3. dubna střetne s Brightonem, tým z Manchesteru změří o den později síly s Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele