10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

John McGinn (© AFP)

Sílu rozjeté ofenzivy Aston Villy poznal také Luton, v Birminghamu dostal na cestu tři kousky

Fotbalisté Aston Villy porazili v 10. kole nejvyšší anglické soutěže před vlastními fanoušky Luton 3:1, a upevnili si tak svou pozici na příčkách zajišťujících účast v pohárové Evropě. Územní převahu Villans zužitkoval poprvé v 17. minutě John McGinn, na jehož počin zbytek týmu po změně stran navázal dalšími dvěma góly. Na obou těchto trefách se přitom podílel francouzský rychlonožka Moussa Diaby. Skvěle hrající celek z Birminghamu tak potvrdil fantastickou formu v ofenzivní fázi, když v posledních čtyřech ligových duelech soupeřům nasázel celkem 14 branek.

Soupeři si v této sezoně nezřídkakdy přijížděli do Villa Parku pro příděly a podobný osud dost možná čekal také Luton. Venkovní forma nováčka, jenž se na tomto stadionu představil naposledy v roce 1991, se však v posledních týdnech přece jen zlepšila, když před týdnem po výhře na hřišti Evertonu dohnal dvougólové manko a remizoval v Nottinghamu. Fazona Villans ovšem budila respekt, na konci září totiž rozstříleli šesti zásahy Brighton a od té doby prožili další dva čtyřgólové zápasy.

Dobré rozpoložení týmu z Birminghamu mohl krátce po úvodním hvizdu potvrdit Nicoló Zaniolo. Někdejší hráč římského AS však v nadějné pozici vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po pravé straně následně pláchl Matty Cash a vyzval ke skórování Ollieho Watkinse. Ten však nenavázal na svůj gólový apetit z posledních týdnů a pro tentokrát si vylámal zuby na Thomasi Kaminskim. V 17. minutě již Villans svou herní převahu zužitkovali. Douglas Luiz využil nacvičeného signálu, když rozehrál standardní situaci na hranici velkého vápna, odkud rozvlnil síť McGinn.

Modrovínoví ve svých útočných choutkách nepolevovali ani po změně stran. Po centru Lucase Digneho se k odraženému míči na úrovní bílého puntíku prodral Diaby a nelehkým halfvolejem jej napálil nekompromisně k tyči. Svěřenci trenéra Unaie Emeryho těžili z aktivity francouzského reprezentanta opět v 62. minutě. Diaby si naběhl na dlouhý nákop z dílny Boubacara Kamary a jeho střílenou přihrávku následně nešťastně dopravil za brankovou čáru Tom Lockyer. V 83. minutě pokračoval v přehlídce vlastních gólů také Emiliano Martínez, který si míč do své sítě srazil po nepovedené malé domů od Ezriho Konsy.

Zápas tak skončil očekávaným vítězstvím Aston Villy. Ta se v příštím kole představí 5. listopadu v Nottinghamu, Luton tentýž den přivítá Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele