12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Ollie Watkins (© AFP)

Villa Park opustil s nepořízenou také Fulham. Porážku odstartoval prokázaný smolař z USA

Aston Villa v domácím zápase 12. kola Premier League najela zpět na vítěznou vlnu, když zdolala Fulham 3:1. Celek z Birminghamu se od začátku prezentoval aktivním výkonem a ve 27. minutě ho poslal do vedení vlastní gól Antoneeho Robinsona, přičemž pro reprezentačního obránce USA se jednalo už o druhý takový negativní počin v sezoně, což se v dresu Chalupářů naposledy "povedlo" Chrisu Bairdovi v ročníku 2011/2012.

Favorit si pak vypracoval dokonce tříbrankové vedení, a ačkoliv soupeře nechal duel lehce zdramatizovat, dokráčel si i v pátém ligovém vystoupení před vlastními fanoušky pro všechny body.

Minulé kolo sice přineslo oběma celkům prohry, při pohledu na soupeře Fulhamu ovšem byla ztráta tolerovatelnější, než u Aston Villy. Ta totiž padla po mdlém výkonu s Nottinghamem, detailnější pohled na zápas Chalupářů s Manchesterem United ale přece jen poukázal na výraznou frustraci i na jejich straně. Londýňané byli rovným soupeřem a padli až v nastavení. Jen jejich nejoptimističtější fanoušci však mohli čekat vykoupení proti Villans, kteří se nadále drželi v úzkém kontaktu s absolutní špičkou.

V úvodu utkání se blýsknul Bernd Leno, jenž díky svému dobrému postavení vyrazil prudkou hlavičku Moussy Diabyho. Fanoušci Fulhamu si podruhé oddechli hned vzápětí, když penaltu nařízenou proti jejich týmu odvolal videorozhodčí. Villans se dočkali úspěchu ve 27. minutě, kdy si po prudkém centru Youriho Tielemanse nešťastně srazil balon do vlastní sítě dobíhající Robinson. Za další čtvrthodinu si odražený míč za velkým vápnem našel John McGinn, připravil si jej na svou silnější levačku, a přesně mířenou střelou k tyči zdvojnásobil vedení.

Naději pro Chalupáře mohl přinést hned po změně stran Raúl Jiménez, jeho střelu však Emiliano Martínez vytěsnil konečky prstů do tyče. Modrovínoví fotbalisté byli naopak v 64. minutě znovu úspěšní. Rychlý protiútok zakončili pohlednou kombinací, po které Leon Bailey naservíroval míč Olliemu Watkinsovi před prázdnou bránu. Zápletku do poslední dvacetiminutovky ještě připravil Jiménez, proti jehož střele z blízka byl Martínez tentokrát už bez šance. Další dramatizace se rýsovala v 82. minutě, jenže Carlos Vinícius se trefil pouze z ofsajdu.

Aston Villa tak vyhověla poměrně nově vytvořeným vysokým standardům jejich fanoušků a zvítězila. Další zápas ji čeká 26. listopadu na hřišti Tottenhamu, Fulham vyzve doma Wolves o den později.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele