12. kolo
11.11.2023 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Burnley třetí zářez v Londýně nepřidalo. Trossard oslavil jubilejní trefu za cenu vlastního zdraví

Arsenal zvládl utkání 12. kola Premier League, když porazil Burnley 3:1. Hlavní postavou duelu se stal Leandro Trossard, který v závěru první půle otevřel skóre, a postaral se tak o 1000. zásah Kanonýrů na Emirates Stadium. Belgický útočník se navíc při úvodní brance ošklivě srazil s gólmanem, ani to mu však nezabránilo, aby po změně stran odpověděl na trefu hostů asistencí na přesnou hlavičku Williama Saliby. The Clarets tak nedokázali navázat na předchozí dvě střetnutí na hřišti Arsenalu, v nichž pokaždé bodovali.

Declan Rice prozradil po utkání se Sevillou slova Mikela Artety, který nabádal k tomu, že klub velikosti Gunners nemůže prohrát tři duely v řadě. Hráči si motivační řeč vzali k srdci a španělskému kouči, jenž po kontroverzní prohře s Newcastlem vybouchl a označil rozhodnutí rozhodčích za ostudná, zlepšili náladu. Burnley ale bylo pro bývalého asistenta Pepa Guardioly zakletým soupeřem. Pod jeho vedením totiž Kanonýři přivítali The Clarets dvakrát a ani jednou nedali gól.

Jako první zahrozil na začátku osmé minuty hostující Zeki Amdouni, jehož razantní pokus z dálky musel David Raya vytáhnout na rohový kop. Arsenal se proti outsiderovi rozjížděl pozvolna a Jamese Trafforda poprvé zaměstnal až ve 20. minutě, kdy se k odraženému míči uvnitř vápna dostal Bukayo Saka. Ránu hvězdného křídelníka ale úřadující mistr Evropy do 21 let výborným zákrokem vytěsnil na břevno. Po půlhodině zápasu si Trafford poradil také s projektilem Trossarda směřujícím pod horní tyč. Těsně před koncem poločasu už Belgičan na odchovance Citizens vyzrál, když navzdory bolestivé srážce s hostujícím gólmanem dopravil Sakův centr hlavou do sítě.

Chvíli po výměně stran z ojedinělé šance vyrovnalo Burnley. Přízemní střelu Joshe Brownhilla tečoval těsně před Rayou jeden z bránících hráčů a míč se se štěstím dostal až za brankovou čáru. Krátce nato mohl skórovat po levé straně unikající Gabriel Martinelli, s Brazilcovým pokusem na přední tyč si ale Trafford poradil. Následný centr od rohového praporku Trossard posadil přesně na hlavu Saliby, jenž poslal Arsenal zpět do vedení. V 67. minutě málem navýšil náskok domácích Rice, jeho rána z dálky však prosvištěla těsně vedle. Definitivní potvrzení výhry proto přišlo až o sedm minut později, kdy Oleksandr Zinčenko napálil po závaru ve vápně poskakující míč přesně k zadní tyči. Na výsledku už nic nezměnilo ani vyloučení Fábia Vieiry.

Burnley tak nepřekvapivě zapsalo už pátou porážku v řadě. V příštím kole 25. listopadu přivítá West Ham, Arsenal se tentýž den představí na půdě Brentfordu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele