17. kolo
13.03.2024 20:30 CET
4 : 3
(0:3)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Luton po snové první půli vybouchl a v Bournemouthu ztratil všechny body

Fotbalisté Lutonu prohráli v dohrávce 17. kola Premier League v Bournemouthu 3:4. V zápase, který v původním termínu předčasně ukončila zástava srdce kapitána hostů Toma Lockyera, jenž se tentokrát přímo na tribuně přidal k potlesku místním zdravotníkům, se Kloboučníci těšili v poločasové pauze z tříbrankového vedení. Domácí favorit ale po změně stran otočil stav utkání, přičemž rozhodující zásah si připsal dvougólový Antoine Semenyo. Svěřenci Roba Edwardse tak tragickým vystoupením ze druhého dějství přišli o posun ze sestupového pásma, kam mohli stlačit Nottingham.

Hráči Lutonu měli za sebou několik velmi složitých týdnů, ve kterých svedli spoustu těžkých bitev s velkými favority, což nakonec vyústilo v sedm zápasů v řadě bez vítězství. O moc lépe na tom s aktuální formou nebyl ani jejich soupeř z Bournemouthu, jenž v letošním kalendářním roce zvítězil v nejvyšší anglické soutěži jen jednou a naposledy v nastavení zachraňoval remízu se Sheffieldem.

Domácí byli v úvodu aktivnější, jako první ale udeřil hostující celek. Nikým nehlídaný Tahith Chong si v malém vápně vyskočil na centr a bez problémů uklidil míč hlavou do sítě. Kloboučníci tak jeho zásluhou dokázali skórovat již v 16. ligovém utkání za sebou. Vyrovnání měl po čtvrthodině hry na kopačce Luis Sinisterra, střelou z úhlu ovšem na Thomase Kaminskiho nevyzrál. S dalším, tentokrát přízemním, pokusem kolumbijského reprezentanta si belgický brankář poradil i o chvíli později. To na druhé straně se prosadil Chiedozie Ogbene, kterému po krásné týmové akci nachystal jednoduchou pozici ke skórování Alfie Doughty. Poločas snů pro Luton Town zakončil v nastavení nechytatelnou ranou pod břevno Ross Barkley.

Hned dvojici nových hráčů poslal na trávník po pauze domácí lodivod Andoni Iraola. Byl to ale nejlepší střelec The Cherries Dominic Solanke, který se v 50. minutě prosadil po nádherné individuální práci. O pár desítek vteřin později mohl opařenou obranu Lutonu potrestat Semenyo, mířil ovšem těsně nad břevno. Návrat tříbrankového náskoku poté hostům sebral pomezní rozhodčí, jenž Chongovi neuznal branku pro ofsajd. Domácí se nevzdávali a po obrovském závaru přidali zásluhou premiérové trefy Ilji Zabarného v Anglii druhý zásah, přičemž dvě minuty nato dokonal stíhací jízdu Semenyo. Barkley poté mířil z bezprostřední blízkosti mimo, na druhé straně se naopak stal hrdinou tribun dvougólový Semenyo. Svou dělovkou v 83. minutě propálil Kaminskiho a završil senzační obrat.

Bournemouth tak prohloubil trápení Lutonu a doma získal tři body. Následující ligový zápas odehraje kvůli probíhajícímu FA Cupu až 30. března, kdy se střetne s Evertonem. Kloboučníci změří 16. března síly s Nottinghamem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (3)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Pokolikate už luton projebal výborně rozjetý zápas?

Reagovat
Pertokoler

Dobře jim tak

Reagovat
Salfovic

To jsou strašná jelita

Neplácal Edwards po zápase něco o pasti ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele