27. kolo
11.03.2023 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Kohoutí kokrhání probudilo ofenzivu Tottenhamu. Kane smetl Nottingham dvěma zásahy

Tottenham zvítězil v duelu 27. kola Premier League nad Nottinghamem 3:1. Diváci na novém stadionu týmu ze severu Londýna byli svědky střeleckého představení Harryho Kanea, jenž se v první půli prosadil nejdříve hlavou a poté z pokutového kopu. Zejména jeho zásluhou se tak Spurs po třech nepodařených soutěžních duelech dočkali nejen prvního vítězství, ale také první vstřelené branky.

Špatně rozehraná sezona Tottenhamu dostala před několika dny další trhlinu. Bezzubá ofenziva Kohoutů v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán znamenala postup italského celku. Výrazný neúspěch navíc znamenal i vzrůstající nervozitu uvnitř kádru Londýňanů, kterou dal rozhovorem do médií znát nespokojený Richarlison. Brazilcem kritizovaný kouč Antonio Conte musel vymyslet plán, jak vyzrát na Nottingham. Ten byl ovšem na hřištích soupeřů nejhorším celkem ligy.

I přes ofenzivní nezdary domácích se fanoušci Spurs dočkali úvodní branky hned po čtyřech minutách hry. Nádherná rána Richarlisona, která skončila v pravé šibenici, však nemohla být uznána kvůli milimetrovému ofsajdu. Útok Kohoutů se ale nenechal rozhodit a v 19. minutě udeřil už naprosto regulérně. Pedro Porro naservíroval povedený centr přímo na hlavu nejlepšího střelce klubu Kanea a ten bez zaváhání poslal míč mimo dosah Keylora Navase do pravé části branky. Ve 35. minutě dal domácí legendě příležitost k navýšení statistik nevybíravým zákrokem v pokutovém území na Richarlisona Joe Worrall. Nabídnutou penaltu pak Kane tvrdou ranou pod břevno bezchybně zužitkoval.

V úvodu druhého dějství se hra přelévala dynamicky ze strany na stranu a zdálo se, že Nottingham pomalu nachází recept na pevnou defenzivu domácích. Ve správný čas však přišla gólová akce, na níž měl lví podíl skvěle hrající Richarlison. Brazilský reprezentant nejprve vybojoval míč a následně ho připravil do slibné pozice Heung-Min Sonovi. Tato ofenzivní opora ukázala svou genialitu a po vynikajícím zpracování si poradila i se střelou k pravé tyči, která dostala Tottenham už do tříbrankového vedení. Za hosty mohl snížit bývalý kolega svých dnešních soupeřů Serge Aurier, jeho hlavičku ale pohotově lapil Fraser Forster. Na 1:3 z pohledu hostů nakonec hlavou korigoval Worrall. V samotném závěru se mohl o drama postarat André Ayew, jehož penaltu ale zneškodnil Forster.

Tottenham tak vyhrál i druhý vzájemný ligový duel sezony a přiblížil se ke splnění současného cíle, tedy umístění v elitní čtyřce anglické soutěže. V příštím kole se 18. března představí na hřišti Southamptonu, Nottingham o den dříve přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele