33. kolo
27.04.2023 21:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Tottenham smazal dvougólovou ztrátu, bod zařídil Son

Tottenham ve 33. kole Premier League remizoval s Man Utd 2-2. Spurs po brankách Sancha a Rashforda prohrávali po prvním poločase 0-2, ale po přestávce radikálně zlepšili výkon a dvěma góly vybojovali aspoň bod.

V 7. minutě šli hosté z první vážnější akce do vedení, Rashford nejdříve prošel přes několik hráčů soupeře, poté předal balón do strany Sanchovi, který střelou ve vápně trefil přesně pravý spodní roh branky. Ve 13. minutě zahrávali United volný přímý kop ze střední vzdálenosti a Rashfordova prudká střela jen o kousek minula levou tyč. V 19. minutě se Sancho dostal do podobné situace jako při úvodním gólu, jeho střelu směřující do brány však na poslední chvíli vyhlavičkoval pozorný Perišić, a nepřipustil tak změnu skóre. Ve 25. minutě střílel kousek za vápnem Fernandes, ale Forster zůstal v klidu a pokus k pravé tyči pokryl.

Ve 28. minutě po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Perišić, jeho razantní pokus ovšem skvěle vyrazil de Gea. Ve 39. minutě Fernandes našel krásným centrem Rasforda, ten však zblízka nastřelil Forstera a velkou šanci ke skórování neproměnil. Za okamžik se Forster proti anglickému útočníkovi vyznamenal podruhé, když vyrazil jeho zakončení k levé tyči. Ve 44. minutě Perišić spálil největší šanci Spurs, po přesné přihrávce se ocitl sám před de Geou, svůj pokus však namířil jen doprostřed brány a španělský brankář si bez problému poradil. Na druhé straně se do třetice dočkal Rashford, který po pěkném pasu prošel až do velkého vápna, kde prudkou střelou nedal brankáři soupeře šanci a zvýšil na 2-0.

V 56. minutě se k odraženému míči dostal ve vápně soupeře Porro a přesnou střelou k pravé tyči snížil na 1-2. V 57. minutě nasadil ve velkém vápně soupeři jesličky Fernandes, svůj následný pokus ale poslal pouze do břevna. V 66. minutě se v obrovské příležitosti zjevil Son, ale své zakončení z první poslal o kousek vedle. V 69. minutě napodobil spoluhráče Dier, jenž hlavou zblízka trestuhodně minul. V 79. minutě se Spurs zaslouženě dočkali, Kane prchl obráncům, milimetrovou přihrávkou našel úplně volného Sona a ten jen doklepl balón do prázdné brány.

V poslední desetiminutovce se hrálo stylem nahoru dolů a oba týmy se několikrát dostaly do zakončení, k vyložené šanci to ovšem nevedlo. Tottenham opanoval druhý poločas a po zlepšeném výkonu získal aspoň bod. Spurs se nyní nachází na páté pozici, kde jsou o skóre před Aston Villou, United okupují čtvrté místo. V dalším kole Kohouty čeká těžký zápas na půdě Liverpoolu, Manchester vyzve doma Aston Villu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

No jsem zvědavej hodně, bude to těžkej mač nehledě na formu tottáče... Jsou doma a určitě budou při chuti, my máme furt spoustu zranění... Samozřejmě tu výhru potřebujeme, ale nejsem si moc jistej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele