22. kolo
05.02.2023 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham opět dokázal doma porazit Man City a zkomplikoval mu boj o titul

Tým Pepa Guardioly ani na pátý pokus na Tottenham Hotspur Stadium neskóroval a z nedělního šlágru kola proti Tottenhamu si domů neodváží ani bod. O výhře Spurs rozhodl v první půli rekordman Harry Kane.

Daleko aktivněji do utkání vstoupili svěřenci Pepa Guardioly, v 15. minutě však z první příležitosti skórovali domácí. A nebyl to nikdo jiný, než rekordman Harry Kane. Rica Lewise totiž předskočil Højbjerg a posunul míč do vápna anglickému reprezentantovi, který se s naskytnutou příležitostí vypořádal nejlépe jak mohl, když střelou k tyči nedal brankáři Edersonovi šanci. Vstřelil tak svůj 267. gól v dresu Tottenhamu, čímž překonal rekord Jimmyho Greavese.

Obdržená branka hostující hráče ochromila a kvalita zápasu se rapidně zhoršila, spousta nepřesností na obou stranách rozhodně na atraktivitě nepřidala. Do střelecké příležitosti se dostal Julián Álvárez, ale s jeho pokusem si poradil brankář Lloris.

Pár minut před koncem první půle bylo rušno i před brankou Edersona, nicméně hned několik střeleckých pokusů domácích hráčů bylo zblokováno. V nastavení pak jen orazítkoval břevno alžírský křídelník Citizens Riyad Mahrez, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Obraz hry se v druhém poločase příliš nezměnil, Citizens nadále tlačili, ale nedařilo se jim přímo ohrozit branku Huga Llorise. Nepomohl tomu ani příchod Kevina De Bruyneho, nepříliš viditelná byla i útočná dvojice Erling Haaland - Julián Álvarez, druhý jmenovaný měl na svém kontě alespoň pár nepřesných pokusů. Na druhé straně hřiště naopak mohl opět skórovat Kane, nejprve jen těsně nedosáhl na střílený centr Ivana Perišiće a o pár minut později proti němu skvěle vyběhl Ederson.

V 87. minutě obdržel svou druhou žlutou kartu v zápase Cristian Romero a předčasně odešel do sprch. I přesto dokázal Tottenham jednobrankové vedení udržet a udržel si páté místo v Premier League. Citizens naopak nedokázali využít prohry Gunners, a tak i po 21 odehraných zápasech ztrácí na čelo tabulky pět bodů, Arsenal má navíc jeden zápas k dobru.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Emerson, Højbjerg, Bentancur, Perišić - Kulusevski, Kane, Som

Reagovat
MCFC_8

Na novom stadione Spurs sme este nestrelili ani gol...uz to treba konecne zmenit

Reagovat
t0mmy33MCFC

nejen vstřelit.. je na čase vyhrát

Reagovat
Hollo

Remiza

Reagovat
pesky passer-by

City ako supera Totrenham nemaju velmi radi. Snad to ukopu kohuti na vyhru

Reagovat
Blackprince

spurs win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele