37. kolo
20.05.2023 13:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

Tottenham opět prohrál, doma nestačil na Brentford

Tottenham prohrál ve 37. kole Premier League 1-3. Domácí sice předvedli velmi dobrý výkon v prvním poločase a v 8. minutě šli do vedení po brance Kanea, v druhém poločase však Brentford dokázal utkání otočit třemi góly a navázal tak na vítězství proti West Hamu. Výborný individuální výkon podal kamerunský útočník Mbeumo, který si připsal dva góly a asistenci.

Úvodní minuty zápasu se nesly ve vysokém tempu. Již ve 2. minutě Kulusevski vyzkoušel pozornost brankáře soupeře, s jeho střelou doprostřed brány však Raya neměl žádný problém. Vzápětí si na druhé straně našel odražený balón Mbeumo, ale z výhodné pozice poslal dorážku vysoko nad. V 5. minutě pálil zhruba na hranici penalty Kane, nicméně Raya se nenechal nachytat ani tentokrát a pokus pokryl. V 8. minutě už se anglický útočník dočkal, přímý volný kop kousek za vápnem zahrál na výbornou a razantní střelou do pravé šibenice otevřel skóre utkání.

Domácí byli v první půlhodině jasně lepším týmem a soupeře přehrávali rychlou a přesnou kombinací. Ve 24. minutě spálil velkou šanci Emerson Royal, jehož hlavičku směřující do brány odvrátil skvělým obranným zákrokem jeden z hráčů Brentfordu. Spurs se v závěru prvního poločasu dostali ještě do tří velmi dobrých příležitostí, ale Danjuma, Son a následně Kulusevski své šance neproměnili, a tak se šlo do kabin pouze za stavu 1-0.

Po přestávce nečekaně udeřili hosté. V 51. minutě Mbeumo obdržel míč na hranici pokutového území, vůbec se nerozpakoval a střelou k levé tyči vyrovnal na 1-1. O deset minut později to byl znovu kamerunský útočník, jenž se po přesné přihrávce Hickeyho zjevil před gólmanem a pokusem k levé tyči zvýšil na 2-1 pro Brentford. Ryan Mason reagoval na jednogólovou ztrátu dvojitým střídáním. V zápase skončili Emerson Royal s Kulusevskim a místo nich přišli Richarlison a Porro. Změny však domácímu týmu nepomohly a v 88. minutě definitivně pohřbil šanci na dobrý výsledek hostující Wissa, který střelou k levé tyči upravil skóre na 3-1. Asistenci si připsal Mbeumo, čímž korunoval výborný individuální výkon.

Tottenham ve 37. kole prohrál 1-3 a z boje o Evropskou ligu je prakticky venku. V posledním kole Spurs zavítají na půdu Leedsu, zatímco Brentford se představí doma proti Man City.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Amon

Forster-Emerson, Romero, Lenglet-Porro, Bissouma, Højbjerg, Perišić-Kulusevski, Son, Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele