28. kolo
18.03.2023 16:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Che Adams (© AFP)

Spurs dvoubrankové vedení k výhře nestačilo

Southampton v divokém zápase 28.kola Premier League remizoval s Tottenhamem Hotspur 3:3. Skórę otevřel hostující Pedro Porro, vyrovnání zařídil Che Adams. Hosté pak díky trefám Harryho Kanea a Ivana Perišiće vedli o dva góly, domácí však překvapivě zásluhou Thea Walcott a Jamese Ward-Prowse srovnali.

Už ve druhé minutě vymyslel velmi zajímavou přihrávku Pedro Porro. Pravý bek Spurs z ničeho nic vyslal nadýchaný centr letící na Sona. Ten se nacházel osamocený za obranou soupeře a rozhodl se o střelu z voleje. Ta mu však vůbec nesedla a Bazunu nemusel zasahovat. Zanedlouho měli první šanci i domácí. Nejdříve pálil z dobré pozice Armstrong, ale trefil jen blokujího hráče. Míč se poté odrazil k Ward-Prowsovi, ale ani on obranný val Tottenhamu neprostřelil. V sedmnácté minutě se znovu ukázal Pedro Perro, tentokrát se dostal ke střele, ale mířil vysoko nad. Stejně se činil po chvilce i Eric Dier, který hlavou zakončoval centr Dejana Kulusevskiho.

Prvního gólu se tak diváci dočkali až v nastaveném čase prvního poločasu. Po krásném pasu Sona se Pedro Porro ocitl zcela sám před Bazunem a střelou k horní tyči nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Hned po přestávce ale Saints vyrovnali. Za obranu hostů se dostal Theo Walcott a dobře si všiml nabíhajícího Che Adamse, kterému výtečným způsobem předložil pas. Adamsovi už následně nedělalo problém dopravit míč do sítě. Sudí poté při další situaci zkoumal možnou ruku ve vápně Tottenhamu, ale Southampton se nakonec penalty nedočkal.

A mohl litovat. Londýnský celek se totiž v 65. minutě ujal vedení. Po výborném centru Kulusevskiho se hlavičkou prosadil nekompromisně Harry Kane. A za devět minut bylo pro domácí ještě hůř. Romero už nemohl zády k bráně zakončit, a tak se po centru rozhodl posunout míč na Ivana Perišiče. Chorvatský útočník následně parádní ranou uklidil míč k pravé tyči Bazuna. Domácí se ihned vrhli do útoku a zakončení Maitlanda-Nilese nemířilo vůbec daleko od brankové konstrukce.

A pak se Saints snížit opravdu podařilo. Míč chvilku poskakoval ve vápně Spurs, až ho Mara posunul k volnému Theo Walcotttovi a tomu už nedělalo problém uklidit balon do sítě. O minutu později pak Spurs zachránil brankář Forster, když po přihrávce Lavii vychytal ránu Mary. V nastaveném čase ale domácí dostali možnost zahrávat pokutový kop. Ismaila Sarr totiž podrazil Maitlanda-Nilese, situaci ještě zkoumal VAR, ale ačkoliv šlo o opravdu minimální kontakt, penaltu nechal platnou. James Ward-Prowse nedal Forsterovi sebemenší šanci a z penalty vymetl pravou šibenici. V poslední minutě se ještě hrdinou Spurs mohl stát Clement Lenglet, Perišićův centr však mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele