31. kolo
15.04.2023 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eberechi Eze (© AFP)

Nestárnoucí Hodgson polil Crystal Palace živou vodou. Saints přikoval ke spodu tabulky Eze

Crystal Palace zvládlo utkání 31. kola Premier League, když na hřišti Southamptonu zvítězilo 2:0. Stejně jako v minulém ligovém klání rozvlnil síť soupeře Eberechi Eze, tentokrát dokonce dvakrát, a rozhodl tak o výhře svého mužstva. Eagles díky tomu ovládli i třetí zápas po návratu Roye Hodgsona na lavičku a momentálně se nachází v klidném středu tabulky. O poznání hůře jsou na tom Saints, kteří zůstávají na spodu tabulky.

Mnohými vysmívané angažování 75letého Hodgsona padlo velmi rychle na úrodnou půdu. Orli pod jeho vedením vyhráli oba duely a zejména naposledy na hřišti Leedsu předvedli dost možná nejlepší výkon sezony. Jejich forma přišla pro Southampton ve velmi nevhodnou chvíli. Svatí totiž propadli až na poslední příčku a v cestě za záchranou potřebovali okamžitě začít sbírat body.

Přestože Saints vstoupili do duelu aktivně, diváci se dočkali úvodní příležitosti až ve 13. minutě. Domácí fotbalisté sehráli nacvičený signál z rohového kopu, Joe Aribo však z úrovně pokutového puntíku branku přestřelil. Na opačné straně se prosadil Michael Olise, jeho trefa ovšem kvůli jednoznačnému postavení mimo hru neplatila. Ve 24. minutě nevyužil skvělou střeleckou příležitost ani Theo Walcott, jehož pokus zasvištěl těsně nad břevnem. Diváci už před odchodem hráčů do šaten další vyloženou příležitost neviděli, přesto mohli být příznivci Southamptonu s výkonem svých oblíbenců spokojení.

Pár minut po návratu hráčů na trávník přišel šok pro Svaté. Gavin Bazunu si neporadil ideálně s centrem z pravé strany a míč vyrazil pouze do prostoru před malým vápnem. Tam číhal Eze, který unikl obraně domácích a ve vyložené šanci se nemýlil. V 68. minutě opět úřadoval Eze. Na rozdíl od své první trefy se tentokrát napřáhl kousek za hranicí pokutového území. Jeho razantní přízemní pokus rozvlnil síť za bezmocným Bazunou. Chvíli nato mohli domácí snížit, když hosté nechali příliš prostoru pro Carlose Alcaraze, ten ale bohužel pro něj pouze orazítkoval tyčku. V poslední desetiminutovce, kdy již většina příznivců týmu z jihu Anglie opustila tribuny St. Mary’s Stadium, zamířil těsně nad břevno i Jordan Ayew. Jeho střela mohla definitivně rozhodnout utkání, mrzet jej to ale nemuselo, jelikož Eagles nakonec ani jednou neinkasovali a udrželi si dvoubrankový rozdíl až do trojnásobného hvizdu hlavního sudího.

Crystal Palace tak dokázalo vyhrát i třetí duel pod novým trenérem a kráčí k jistotě záchrany. V příštím kole 22. dubna přivítá Everton, Southampton se o den dříve představí na hřišti Arsenalu.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele