21. kolo
22.01.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Haaland zase chytil střeleckou slinu. Wolves položil hattrickem

Tři góly padly v odpoledním zápase Manchesteru City s Wolverhamptonem a všechny měl na svědomí Erling Haaland. Norský útočník se prosadil okolo poločasové přestávky a dostal se tak na metu pětadvaceti branek v ligovém ročníku, což by ve všech čtyřech předchozích sezonách stačilo na Zlatou kopačku.

V minulé sezoně se o tuto trofej dělili s třiadvaceti zásahy Mohamed Salah a Heung-min Son, stejný počet gólů vítěz nastřádal i v předchozích dvou ročnících - jednou to byl Jamie Vardy, jednou Harry Kane. V roce 2019 se o zisk dělili Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané a opět Mohamed Salah se dvaadvaceti zásahy.

Haaland prožil skvostný začátek sezony, v novém roce se však nechával zastínit Riyadem Mahrezem, který ve čtyřech odehraných utkání nasázel pět branek a na další přihrál. Tentokráte ovšem už od začátku hýřil aktivitou norský kanonýr, po necelých dvaceti minutách se proti jeho střele vyznamenal Sá. Na portugalského gólmana si o něco později nepřišel ani Grealish.

Byl to nakonec právě Erling Haaland, kdo ve čtyřicáté minutě otevřel gólový účet utkání. De Bruyneho centr našel přesně jeho hlavu, od níž putoval do sítě mimo dosah brankáře. Nedlouho po návratu ze šaten byl nešikovností obránce poslán k zemi v pokutovém území Gündogan, což neuniklo zraku sudího, jenž nařídil penaltu. I té se ujala hlavní útočná hvězda Citizens a s přehledem ji proměnila.

Jen o pár minut později už Haaland završil hattrick. Tentokrát za to mohlo zejména zaváhání Sá, konkrétněji jeho rozehrávka jen na Mahreze. Alžírský křídelník nesobecky přihrál před polootevřenou klec Haalandovi a pro něj už se jednalo o rutinní záležitost. Sám Mahrez po třech čtvrtinách utkání dostal balón do sítě, jenže vinou ofsajdu trefa neplatila.

Ve zbytku utkání měl každý z týmů ještě jednu zajímavou příležitost. Gündogan trestuhodně zahodil hlavičku v situaci, kdy byl osamocen na zadní tyči. Na opačném konci hřiště Podence vypálil těsně vedle tyče. Citizens tak nadále drží druhé místo a stíhají Arsenal, Wolves naopak klesli na sedmnáctou pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Naseroslosos23

2:0 - dal bych i na Mahreze, že dá gól. Jeho momentální formy je potřeba využít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele