31. kolo
15.04.2023 18:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

City neměli s Leicesterem problém, dvakrát skóroval Haaland

Manchester City porazil v domácím duelu 31. kola Premier League Leicester City 3:1. Skóre otevřel John Stones, pak přidal další dva góly letošní fenomén Erling Haaland. Foxes v závěru snížili zásluhou Kelechiho Iheanacha.

Hned pátá minuta byla pro Leicester kritická. Nejprve vysoký balon propadl k Riyadu Mahrezovi, jehož zakončení zblízka ještě dokázala hostující obrana srazit na rohový kop. Jenže ten už se Foxes stal osudný a poprvé kapitulovali. Po několika hlavičkových soubojích se k míči dostal John Stones, jenž se parádní ranou z voleje trefil přesně k pravé tyči. Daniel Iversen se natahoval marně. V 11. minutě byl v akci Jack Grealish, jehož centr zcela viditelně trefil ruku Ndidiho.

Jelikož byl středopolař lišek v pokutovém území, situaci tak začal zkoumat VAR. A ten nakonec rozhodl ve prospěch domácího celku. Citizens dostali možnost zahrávat pokutový kop. Míč si na puntík nepostavil nikdo jiný než Erling Haaland, jenž balon napálil přesně k tyči. Daniel Iversen sice vystihl směr, ale skvěle umístěnou ránu nemohl v cestě do sítě zastavit. Pro zajímavost, v osmnácté minutě bylo držení míče 89 ku 11!

Absolutní nadvláda Manchesteru se tak logicky musela přetavit v další gól. Foxes byli ve 25. minutě na balonu, o který však kvůli nepřesné přihrávce ve středu pole zbytečně přišli. Kevin De Bruyne pak udělal to, co umí nejlépe. Do úniku mezi obránce vyslal přihrávku na Erlinga Haalanda a ten se v těchto situacích zastavuje jen opravdu složitě. Nor si navedl míč do pokutového území a elegantním lobem překonal marně se snažícího Iversena.

Citizens pak mírně zvolnili a další příležitost si schovali až do 56. minuty. Domácí rozehráli rohový kop rovnou na Jacka Grealishe, který byl připravený na hranici vápna, ale jeho střela z voleje nemířila mezi tři tyče. Signál to však byl zajímavý. O něco podobného se Guardiolův výběr pokusil i o pět minut později. Roh rozehraný na krátko se nakonec dostal na hranici šestnáctky, kde se do meruny opřel Riyad Mahrez a Iversen jeho pokus musel vyrazit.

Premiérový záchvěv šance měli hosté až po více než 70 minutách. Timothy Castagne byl jako první u míče na pravé straně, kde měl hodně prostoru. Navíc našel v dobré pozici Dennise Praeta, ale jeho pokus Ederson chytil bez větších potíží. O chvíli později už se Leicesteru skórovat podařilo. Stalo se tak po jeho prvním rohovém kopu. Hlavičku Harryho Suttara ještě dokázal Ederson lapit, jenže následně se k balonu jako první dostal Kelechi Iheanacho, využil zmatku a překonal brazilského gólmana.

V závěru se do samostatného úniku dostal po fatální chybě City James Maddison, jenže nezvolil ideální zakončení a na Edersonovi si vylámal zuby. VAR poté prošetřoval hru rukou, ale hosté penaltu nedostali, jelikož Sergio Gómez měl paži u těla. V nastaveném čase vyslal parádní přihrávku Maddison na Iheanacha, ten sice z první gólmana překonal, ale bohužel pro Leicester trefil pouze tyčku. Foxes si tak odvezli porážku 1:3.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele