21. kolo
21.01.2023 13:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Debutant Mykhailo Mudryk (© AFP)

Nuda a šeď. Liverpool s Chelsea remizoval bez branek, nepomohl ani aktivní Mudryk

Ve svém debutovém zápase v Premier League i barvách Chelsea se Mykhailo Mudryk prezentoval aktivním dojmem, ani on ale nepřinesl neutrálním pozorovatelům žádnou radost. Utkání tápajících celků nakonec skončilo bezbrankovou remízou.

Přitom už ve třetí minutě došlo k první gólové radosti. Milner trestuhodně přihrál hostům rohový kop, po kterém se Chelsea natřikrát povedlo dostat míč do brány. Skórující Kai Havertz ovšem v momentě, kdy Thiago vypálil do tyče, stál v těsném ofsajdu. Bleskově zahrozili i Reds, Gakpo ovšem Salahovy pobídky nevyužil a pálil nad.

Když byla odehrána čtvrtina utkání, prováhal Mount moment ke střelbě a předal balón Hallovi. Tomu se zakončení vůbec nepovedl a jeho střela letěla hodně daleko od prostoru tří tyčí. O deset minut později už se musel Alisson činit. To když Ziyechův centr našel Badiashileho, proti němuž vytáhl brazilský gólman skvělý zákrok.

V závěru první půle dvakrát zahrozila Kloppova družina. Elliottův centr svým obranným zákrokem zastavil Silva, po Keitově pasu vzápětí Salah vypálil vysoko nad břevno. A po návratu ze šaten nastal obdobný scénář, nejprve Silvův blok, tentokráte proti Keitově střele, a následně střela nad. O tu se tentokrát postaral hlavou Gakpo.

Dva důležité momenty nastaly zhruba v době, kdy se hrálo hodinu. Ziyech svou individuální akci zakončil nepřesnou střelou, podobně si krátce po svém příchodu na hřiště počínal Mudryk. Na opačném konci hřiště prověřil Kepu přízemní ranou Gakpo, než zase zahrozil Mudryk. Ukrajinského křídelníka ovšem tentokrát zradilo zpracování.

Ještě v samotném závěru rozjeli domácí zajímavý protiútok, Fabinhovu střelu zablokoval Badiashile, načež se míč odrazil ještě k Núñezovi. Jenže ten zakončil z otočky nepřesně a navíc byl v době rány brazilského středopolaře v ofsajdu.

Se závěrečným hvizdem sudího tak na tabuli svítilo bezbrankové skóre. Liverpool se při stejném počtu utkání dostal na osmé míst o skóre před Brentford, rozdíl v počtu vstřelených a inkasovaných branek rozhoduje zároveň o tom, že Chelsea je desátá, navíc s odehraným utkáním navíc.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude už hrát i MOUDREK? Chci ho vidět v akci

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele