32. kolo
22.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Timothy Castagne (© AFP)

Brzký gól Wolves vyburcoval Lišky k obratu. Dlouhý tlak přetavil v klíčovou výhru Castagne

Hráči Leicesteru si v 32. kole Premier League na vlastním hřišti poradili s Wolves 2:1, a připsali si tak důležité tři body v bojích o záchranu. Zápas se pro "Lišky" nevyvíjel dobře, neboť již ve 13. minutě poslal hosty do vedení Matheus Cunha. Domácí však inkasovaný gól probudil, za což byli odměněni ještě před odchodem do šaten, kdy remízový stav zajistil Kelechi Iheanacho. Aktivita Foxes pokračovala i po změně stran, což nakonec přetavil ve vítězný zásah Timothy Castagne, který zároveň zajistil svému týmu posun v tabulce mimo sestupové pásmo.

Překvapivý vítěz sezony 2015/2016 se trápil v podstatě na všech frontách a po naprosto zpackané jarní části se propadl až na předposlední pozici. Lišky čekaly na ligový triumf od 11. února a jejich výkony se nezlepšily ani s angažováním Deana Smithe. "Vlkům" už naopak scházelo jen pár bodů k definitivní jistotě setrvání v nejvyšší soutěži, zapracovat však toužili na ofenzivě, jelikož právě Leicester nasázel navzdory mizernému umístění v ročníku o 15 branek více.

Když ale napomohl Youri Tielemans k dalšímu gólu, moc důvodů k oslavám neměl. Jednalo se totiž o trefu Cunhy, jenž přízemní ranou potrestal chybu v rozehrávce belgického záložníka. Nešťastné pochybení vedlo ke gólu i na druhé straně. José Sá po vyběhnutí nechtěně klopýtnul do nohy útočníka a se sklopenou hlavou přijal sudího rozhodnutí o penaltě, kterou s přehledem proměnil Iheanacho. Čistě vytvořených šancí fanoušci v prvním dějství moc neviděli, překvapit zpoza vápna se ale pokusil v nastaveném čase Pablo Sarabia a na druhé straně Iheanacho.

"Lišky" si musely v útrobách stadionu připomenout hrozbu sestupu, do druhé půle totiž vběhly o poznání lépe. Dominance ve hře se mohla na tabuli ukazující skóre projevit v 57. minutě, kdy se ocitl ve skvostné příležitosti Patson Daka. Brankář Sá ale předvedl brilantní zákrok, následnou dorážkou pozdravil Kiernan Dewsbury-Hall fanoušky na tribuně. Nadějný byl i první roh domácích, z nějž se dopracoval ke střele Caglar Söyüncü. I jeho tvrdý pokus ale ztroskotal na gólmanovi. Rozdílovou se tak ukázala být až souhra krajních beků Foxes v 75. minutě. Victor Kristiansen, zimní posila z FC Kodaň, vyslal přízemní centr, na jehož konci byl připraven na umístěné zakončení Castagne.

"Lišky" po dvou měsících konečně vyhrály a zvýšily své šance na záchranu. Příště se představí již v úterý na hřišti Leedsu, Wolves ve stejný den přivítají Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele