7. kolo
18.01.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Crystalu Palace (© AFP)

Olise zařídil v závěru Crystal Palace bod s Manchesterem United

V rámci dohrávky 7. kola Premier League remizoval Manchester United s Crystal Palace 1:1. Hosté vstoupili do utkání lépe, ve 43. minutě šli do vedení po brance Fernandese. Zisk tří bodů překazil Rudým ďáblům Olise, který se v nastaveném čase druhého poločasu nádherně trefil z přímého kopu.

V 8. minutě se krásnou individuální akcí uvedl Marcus Rashford, ale jeho střelu zblokoval jeden z domácích obránců. V 16. minutě to byli opět hosté, kteří zahrozili. Shaw našel přesným centrem Wan-Bissaku, avšak ten ve slibné pozici mířil těsně vedle pravé tyče. O několik minut později se v podobné příležitosti objevil Antony, nicméně ani on nezacílil přesně.

Manchester si v prvním poločase udržoval herní převahu a soupeře přehrával krátkými rychlými přihrávkami. Ve 31. minutě poslal pěkný centr do pokutového území aktivně hrající Shaw, do vzduchu se vyšvihl Weghorst, razantní hlavičku však poslal těsně nad. Vzápětí se elegantně zbavil protihráče Fernandes, ovšem svou následnou střelou poslal vedle.

Neviditelní domácí si první šanci vypracovali až ve 41. minutě. A hned mohla být gólová, jenže Edouardovu střelu kousek za vápnem bravurně zlikvidoval de Gea, jenž ji vytáhl na břevno. Ve 43. minutě se už skóre měnilo. Eriksen přihrál v pokutovém území Fernandesovi a ten v ideálním postavením uklidil balón k pravé tyči.

V 56. minutě udělal Patrick Vieira první změnu v poli. V zápase skončil Mateta a na jeho místo přišel Eze. V 60. minutě vymyslel zajímavou přihrávku do malého vápna Zaha, k jeho smůle však žádného ze spoluhráčů nenašel. Na druhé straně se nepřesným zakončením připomněl Rashford, už poněkolikáté každopádně mířil vedle.

V 75. minutě měl na hlavě vyrovnání Guehi, který si naskočil na centr z rohového kopu, de Gea se ale podruhé v zápase vyznamenal a nepřipustil změnu skóre. Když už to vypadalo, že United hubený náskok udrží, domácí udeřili. V 91. minutě dostal Crystal Palace výhodu přímého volného kopu z hranice vápna, k míči se postavil Olise a nádherným pokusem překonal bezmocného de Geu.

United jsou stále na třetí místě, Crystal Palace je dvanáctý.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
fcb+mufc

0-3

Reagovat
Vsadim gule

Hlavně nepodcenit. 0:1 by stačilo

Reagovat
JohnnyBravo

No jsem zvědavej, jestli ETH posadí Casemira, což by se s blížícím se zápasem s Arsenalem a žlutym trestem nabízelo

Reagovat
fcb+mufc

jo.jo raději postavit Mc Toma a Casemira šporovat na arsenal

Reagovat
Naseroslosos23

Teď ještě asi dám na United...ale každá série musí jednou skončit a kdy jindy než v neděli na Arsenalu

Reagovat
Blackprince

Jojo máš pravdu, výherní série zkončí ale ta Arsenalu, MU si na ně posvítí.

Reagovat
Pharrell

MU že brzy vyhrají na Emirates Stadium??

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele