27. kolo
11.03.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Citizens porazili Orli nejtěsnějším rozdílem

Orli bránili své hnízdo pevně, obranu prolomil Haaland a zařídil další 3 body v boji o titul.

V Selhurst parku se v posledním sobotním zápase představil Manchester City a domácí Crystal Palace. Souboj jediným gólem rozhodl Erling Haaland, když v 78. minutě proměnil penaltu. Manchester potřeboval vyhrát, aby mohl vytvořit tlak na Arsenal, který hraje až zítra. Crystal Palace do zápasu šlo s tím, že Manchester bude celý zápas tlačit. Podle toho taky vypadal průběh. Taktika bránění jim téměř vyšla, nebýt penalty, Orli by si odnesli vybojovanou remízu.

Hosté z Manchesteru do zápasu doslova vlítli. Už ve 3. minutě musel brankář Guaita vytáhnout fantastický zákrok proti dělovce Rodriho. Po několika odrazech ve vápně se nakonec Orlům povedlo dostat míč mimo nebezpečí.

Jen o minutu Jack Grealish dokázal protančit mezi obránci a vystřelit. Střel jen těsně minula cíl.

Citizens ovládali míč a byla otázka času kdy zase dojde k nějaké obrovské příležitosti. K té došlo ve 28. minutě a na jejím konci nebyl nikdo jiný než Erling Haaland. Krásnou průnikovku do pokutového území poslal Foden Akému. Ten vyslal centr na jehož konci našel Haalanda, který v tutovce přestřelil.

Do konce poločasu se nic nezměnilo. Hráči Manchesteru celou dobu byli na míči, avšak nic vážného nevymysleli, proto odcházejí o poločase do kabin s bezgólovou remízou.

V 57. minutě byl zahráván přímý kop z hrance šestnáctky po faulu na Jacka Grealishe. Přímého kopu se ujal Phil Foden. Jeho střela obešla zeď a mířila do brány. Vincentovi Guaitovi se to nelíbilo, proto vytáhnul světový zákrok a nepropustil míč za svá záda.

v 77. minutě došlo k faulu v pokutovém území Crystal Palace, když po rozehraném rohu Michael Olise došlápl jenoho z hráčů Manchesteru. Kopal se tedy pokutový kop, ke kterému se postavil Erling Haaland. Nor nedal brankáři šanci a poslal jej na druhou stranu. Manchester se po trápení ujímá vedení.

V závěru zápasu se Crystal Palace dostali více k míči a měli pár možností, kdy mohli pohrozit gólem. Nakonec však nic velkého nevymysleli a Manchester si z Orlího hnízda odvezl 3 body a přiblížil se zase k Arsenalu na 1. místě. Momentálně je dělí pouze 2 body, ale Arsenal může zítra proti Fulhamu získat zpět svůj pětibodový náskok. Porážka pro Crystal Palace znamená stále 12. místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2 Haaland, Foden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele