29. kolo
01.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Palace o výher rozhodl v nastavení

Crystal Palace porazil v duelu 29. kola Premier League Leicester City 2:1. První gól klání si připsal hostující Ricardo Pereira, jenže Daniel Iversen si vzápětí dal vlastní branku a v páté nastavené minutě rozhodl Jean-Philippe Mateta.

Při akci Foxes v jedenácté minutě zazvonila tyčka. Harvey Barnes na levé straně prostrčil míč za obranu na Victora Kristiansena, jehož následný centr se zastavil o vzdálenější tyč. Dvě minuty poté se parádně protáhl po pravé straně do šestnáctky Eze, jehož následná tvrdá rána pořádně protáhla Iversena. To bylo však pro první poločas ze zajímavých situací vše a na další si diváci museli počkat až do 49. minuty. To nenápadný centr prošel až k Jamesi Maddisonovi, jehož rána však mířila jen do gólmana.

O sedm minut později už to ale hostům vyšlo. Dalekonosný pas si na pravé straně báječně zpracoval Timothy Castagne, balon poté poslal do pokutového území, kde si jej našel Ricardo Pereira. Jeho parádní střela k zadní tyči byla nechytatelná. Vedení však hostům však vydrželo jen pouhé tři minuty. Eberechi Eze se zpoza vápna ujal rozehrávky přímého kopu, kterým orazítkoval horní tyčku. Od té se však balon nešťastně odrazil do zádi Daniela Iversena a poté putoval do branky.

Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale Eagles si nakonec urvali všechno pro sebe. Běžela už 95. minuta, když Jordan Ayew poslal parádní pasem za obranu do úniku Jeana-Philippea Matetu a ten jej zakončil prudkou ránou podél gólmana. Smutný konec utkání pro Leicester, který si nejprve dal hodně smolný vlastní gól a bod přišel v poslední minutě zápasu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele