32. kolo
22.04.2023 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Selhurst Park (© AFP)

Everton se propadl na sestupové pozice. Střelecká převaha nestačila na pozorného Johnstona

Fotbalisté Crystal Palace nedokázali ve 32. kole Premier League prodloužit sérii vítězství, když na domácí půdě remizovali s Evertonem 0:0. Smírný výsledek byl ztrátou především pro tým z Liverpoolu, jenž nevyužil svou střeleckou převahu a neprosadil se přes skvěle chytajícího Sama Johnstona. Karamelky se navíc po výhře Leicesteru propadly na sestupovou 18. pozici.

Kdo by si pomyslel, že to bude 75letý Roy Hodgson, který do týmu Orlů přivane svěží vítr. Crystal Palace se pod zkušeným koučem začalo prezentovat zcela netypickým ofenzivním fotbalem a v posledních třech duelech nasázelo devět branek. Rázem se tak londýnského klubu netýkal bezprostřední boj o záchranu, s nímž se naopak musel popasovat Everton. Pragmatik Sean Dyche se na trenérském křesle hostů potil podstatně více než jeho o generaci starší protivník, jelikož Toffees dělilo od sestupových pozic jen skóre.

Oba týmy začaly zápas poněkud nervózně. Ze všech hráčů na trávníku se aktivně prezentoval pouze Jordan Ayew, který se také dostal do první šance. Zkušený Ghaňan ale selhal v zakončení, když v 10. minutě těsně minul bránu hostů. Následně byly k vidění zejména nepovedené centry a gólu se fanoušci v Selhurst Parku stále nedočkali. Ještě větší příležitost než Ayew měl na druhé straně ve 32. minutě Alex Iwobi, jeho střela k levé tyči však narazila na připraveného gólmana domácích Johnstona.

Bezbrankový stav z prvního poločasu trval i po přestávce, nicméně nadějných šancí přibývalo. Blízko vstřelení čtvrtého gólu z posledních tří utkání byl záložník Eberechi Eze. Domácímu fotbalistovi ale překazil radost pomezní rozhodčí a ofsajdové postavení potvrdili sudí také na videu. Neuznání branky nakoplo Everton a u další velké příležitosti byl v 62. minutě znovu Iwobi. Tentokrát Nigerijec přihrál Dominicu Calvertovi-Lewinovi, střelu ale opět zneškodnil Johnstone. Anglický gólman si tak díky pěti zákrokům připsal druhé čisté konto z uplynulých tří zápasů po zranění. Everton v závěru alespoň ustál oslabení po vyloučení Masona Holgateho.

Hodgsonovi svěřenci poprvé od příchodu nového trenéra nezvítězili a připsali si jen bod. Příští zápas je čeká již v úterý, kdy zavítají na stadion Wolves. Toffees ve čtvrtek vyzvou Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele