17. kolo
26.12.2022 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Stefan Bajcetic (© AFP)

Villans na liverpoolskou jízdu nestačili

Aston Villa nestačila v utkání sedmnáctého kola Premier League na Liverpool a prohrála 1:3. Za hosty se prosadili Mohamed Salah, Virgil van Dijk a Stefan Bajcetic, za domácí se trefil Ollie Watkins.

Liverpool neotálel a do vedení se dostal už v páté minutě. Po rohovém kopu vymyslel Trent Alexander-Arnold parádní křižný centr až na svého kolegu z druhého kraje obrany Andyho Robertsona. Ten svým dalším výtečný pasem našel Mohameda Salaha, jenž si před odkrytou bránou poradil na jedničku a balon nasměroval do brány. Domácí mohli za pár minut vyrovnat, když po levé lajně nabral velkou rychlost Emiliano Buendía. Střílený centr na Watkinse prodloužil van Dijk pouze za sebe k Leonu Baileymu, ten ve velké příležitosti netrefil míč vůbec dobře. Za tři minuty zakončoval akrobaticky Watkins, ale Allison jeho slabou ránu bez problému lapil.

Ve dvacáté minutě hosté navýšili své vedení, když Robertsonův pas přesně našel hlavu Joela Matip a ten zakončil mimo dosah gólmana Olsena. Kvůli těsnému ofsajdu však byla radost zbytečná, branka neplatila. Po půlhodině hry brankář Villans exceloval, když se Núněz odpoutal od Konsy, jenže zakončil zbrkle z voleje a nechal Olsena vyniknout. Ve 37. minutě Reds navýšili svůj náskok na dvougólový a znovu díky rohovému kopu. Odražený míč Salah poslal za sebe na Virgila van Dijka, jehož ráně levačkou pomohl do sítě Konsa.

Před koncem prvního poločasu se do další obrovské tutovky dostal Darwin Núněz. Z pravé strany na něj přilétl centr z přímého kopu, on si mohl vybrat, kam zakončí, ale opět trefil pouze připraveného Olsena. Zkraje druhé půle poznali gól z ofsajdového postavení i domácí, když Allisona propálil Watkins, ale ani v tomto případě nemohla branka platit. V 51. minutě se Reds dostali do rychlého protiútoku, jenže Salahovi zakončení vůbec nesedlo a Olsen měl snadnou práci.

Po hodině hry se domácí dočkali snížení. Douglas Luiz dostal na pravé straně spoustu prostoru, poté poslal do pokutového území brilantní centr přesně na hlavu Ollieho Watkinse, který zakončil mimo dosah Allisona. Uplynula čtvrt hodina a Núněz se dostal do další obrovské šance, když z levé strany mířil na Olsena, bránu však těsně minul. Vítězství Liverpoolu tak v 78. minutě potvrdil mladičký Stefan Bajcetic. K němu totiž Olsena vyrazil střílený centr Núněze, osmnáctiletý Španěl zachoval klidnou mysl, potáhl míč doleva a vypálil Mingsovi mezi nohami do sítě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli na Tottenhamu za 2,04. Na Aston Ville mě stačí remízka za 4,04.

Reagovat
smazaný uživatel

4,05. Jen si dělej píču, i na tebe dojde.

Reagovat
VTID94

2:1 alebo 2:2

Reagovat
Championship

2

Reagovat
oli9

1:3

Reagovat
VTID94

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele