26. kolo
04.03.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cheick Doucouré obdržel červenou kartu (© AFP)

Villians zvládli duel s Crystal Palace, o jejich výhře rozhodla vlastní branka Andersena

V souboji o horní polovinu Premier League nakonec byla o něco úspěšnější mírně favorizovaná Aston Villa, která díky vlastní trefě Joachima Andersena zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce se usadila na jedenácté pozici se čtyřiatřiceti body. Londýnský celek po inkasované trefě nedokázal odpovědět a přiblížil se tedy k sestupovému pásmu, neboť je se sedmadvaceti body dvanáctý a na osmnáctý Everton už má náskok pouhých šesti bodů.

Svěřenci manažera Patricka Vieiry přitom vstoupili do tohoto sobotního duelu velmi dobře a hned první větší možnost po pěti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól, ovšem zásah Wilfrieda Zahy nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Domácí z ničeho nic udeřili po necelé půlhodině hry. Po krásné přihrávce na pravou stranu poslal míč před branku Cash a skluzující Andersen si ho hodně smolně srazil do vlastní sítě.

Villains mohli navýšit náskok v poslední minutě úvodního dějství, jenomže Watkinsovi scházelo ve stoprocentní pozici potřebné štěstí, neboť svým projektilem z pokutového území pouze orazítkoval protější tyč. Crystal si výrazně zkomplikoval situaci krátce po odehrané hodině, protože Cheick Doucouré po zbytečném zákroku uviděl druhou žlutou kartu a po následné červené kartě tedy pro něj utkání předčasně skončilo.

Oslabení hosté mohli přesto vyrovnat v polovině druhého dějství, ale Zahova střela proletěla o decimetry vedle pravé tyče. Ve zbývajícím průběhu chtěli domácí definitivně pojistit svůj náskok, nicméně pokus střídajícího Baileyho zneškodnil brankář Guaita a pak byl po rychlém přečíslení na poslední chvíli zablokován McGinn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele