9. kolo
01.10.2022 13:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Thomas Partey (© AFP)

Arsenal vládne severu Londýna

Arsenal v zápase devátého kola Premier League porazil Tottenham Hotspur 3:1. Za domácí se prosadili Thomas Partey, Gabriel Jesus a Granit Xhaka, za hosty z pokutového kopu Harry Kane. Spurs dohrávali poslední půlhodinu bez vyloučeného Emersona.

Gunners se svého soupeře rozhodně nezalekli a hned ve třetí minutě řádně prověřili připravenost gólmana Huga Llorise. Do pokutového území zamířil centr z pravé strany, balonu se ujal Gabriel Martinelli a vyslal prudkou ránu k bližší tyči. Francouzský brankář ve službách Spurs dokázal míč reflexivně nasměrovat alespoň na tyčku, od které už zamířil do zámezí. Své umění musel o deset minut později předvést na druhé straně i Aaron Ramsdale, když pas ze strany lehce tečoval Richarlison a domácí strážce brány musel rychle zasahovat.

Zanedlouho ještě mířil Granit Xhaka těsně vedle, ve dvacáté minutě už se ale domácí ujali vedení. Kanonýři obléhali pokutové území a snažili se najít skulinku pro centr, nakonec se po přihrávce Whitea dostal balon k Thomasi Parteymu, který zpoza vápna vyslal nádhernou technickou střelu přesně do horního růžku, na kterou Hugo Lloris nedosáhl. Domácí záložník si podle trenéra Artety přenesl do utkání svou střeleckou formu z tréninku.

Po půlhodině hry si však domácí zkomplikovali nadějně rozehranné utkání. Richarlison si dělal v pokutovém území prostor na střelu, když jej k zemi poslal Gabriel a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Toho se ujal Harry Kane, který nic nevymýšlel a vypálil doprostřed brány, což Ramsdale nečekal a skočil ke své pravé tyčce. Remízový stav vydržel až do přestávky díky Llorisovi, který vychytal Gabriela Jesuse po jeho parádním průniku do pokutového území.

Gunners vstoupili do druhého poločasu o poznání lépe než jejich městský rival a ve 49. minutě si vzali vedení zpět na svou stranu. Z pravé strany se do vápna odvážně dostal Bukayo Saka, jehož tvrdou přízemní střelu vyrazil Lloris pouze do chumlu hráčů před sebou. Tam se nejlépe zorientoval Gabriel Jesus, který ukázal charakter střelce a napálil balon do poloprázdné branky. Za chvíli mohl brazilský útočník přidat další zářez, jeho hlavička však tentokrát mezi tři tyče nemířila.

Cestu Tottenhamu za bodovým ziskem na Emirates Stadium velmi zkomplikoval v 62. minutě Emerson Royal. Ten totiž úplně zbytečně přejel na soupeřově polovině kolíky kotník Gabriela Martinelliho a po zásluze vyfasoval rovnou červenou kartu. Trenér Conte tomu ani nemohl uvěřit. Arsenal tuhle hloupost potrestal téměř okamžitě. Po kombinaci prostředkem hřiště se balon dostal až ke skvěle hrajícímu Granitu Xhakovi, který si jej připravil na levačku a prudkou ránou překonal Llorise. Ten své spoluhráče ještě v závěru podržel, když vyrazil povedený pokus Tierneyho.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
Gunner14

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele