37. kolo
20.05.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Casemiro (© AFP)

Bournemouth na United nestačil, o vítězství rozhodl Casemiro

Bournemouth prohrál ve 37. kole s Man Utd 0-1. O jedinou branku zápasu se postaral již v 8. minutě brazilský středopolař Casemiro. Rudí ďáblové jsou tak po další výhře a zaváhání Liverpoolu velmi blízko Lize mistrů.

United vstoupili do zápasu aktivně a odměnou jim byl brzký gól. V 9. minutě přesný pas zužitkoval Casemiro a efektivním způsobem dopravil balón do brány. Ve 21. minutě nebezpečně střílel z hranice vápna Eriksen, ale jeho prudká rána skončila kousek nad. O několik minut později měl vyrovnání na kopačce Solanke, pěkný pokus k pravé tyči však skvěle zlikvidoval de Gea. Ve 35. minutě se vyznamenal důležitým obranným zákrokem Shaw, jenž na poslední chvíli zblokoval Christieho střelu směřující k levé tyči.

Ve 41. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti Casemiro, jeho razantní střela ale mířila jen doprostřed a Neto si s ní bez problému poradil. V nastavení prvního poločase ještě zahrozil Solanke, svou hlavičku ovšem poslal vedle.

V 56. minutě oba trenéři udělali jednu změnu v poli. Na domácí straně skončil Brooks a místo něj přišel Moore. Erik ten Hag stáhl nevýrazného Martiala a na jeho místo poslal Weghorsta. Nizozemský útočník se do první šance dostal v 63. minutě, kdy jeho dorážku zblízka fantasticky zneškodnil Neto. V 70. minutě zajel do protihráče Cook a sudí vytáhl první žlutou kartu v zápase. V 76. minutě spálil největší šanci druhého poločasu Fernandes, jehož dorážku z bezprostřední blízkosti parádním zákrokem zlikvidoval Neto.

Bournemouth už se na závěrečný tlak nezmohl, a tak ve 37. kole prohrál s Man Utd 0-1.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele