26. kolo
20.02.2022 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Daniel Podence (© AFP)

Leicester se letos dál trápí, nestačil na Wolves

Wolverhampton Wanderers porazil v duelu 26. kola Premier League Leicester City 2:1. Domácí poslal do vedení Rúben Neves, za hosty před přestávkou srovnal Ademola Lookman. Vítězný gól si připsal Daniel Podence.

Domácí celek vstoupil do utkání o něco aktivněji než soupeř a v desáté minutě se ujal vedení. Z levé strany přilétl do vápna Leicesteru nadýchaný centr a hostující obrana si s ním neporadila úplně ideálně. Míč dlouho létal v nebezpečné blízkosti brány, až dostal na hranici vápna nabito ostrými Rúben Neves, který tvrdou ránou prostřelil Schmeichela.

Na druhé straně zahrozil o pět minut později Youri Tielemans. Ten napřáhl ke kvalitní ráně zpoza pokutového území a Sá se musel hodně natáhnout, aby balon vyrazil mimo tři tyče. Hosté s blížícím se koncem prvního poločasu stupňovali svou aktivitu. Ve 36. minutě se po rohu Tielemanse dostal do zakončení z krkolomné pozice Ademola Lookman, jenže jeho zakončení chyběla razance.

Ten samý hráč však o pět minut později skóroval. Leicester rychle postupoval po pravé straně, načež si na přihrávku za obranu naběhl Albrighton. Ten poslal pas do malého vápna, kde jej ve skluzu uklidil do sítě Lookman.

Druhý poločas se nesl v duchu opatrnosti a nepřesností a oba brankáři si připisovali pouze rutinní zákroky. Vše změnili až Wolves v 66. minutě. Po průniku levou stranou se míč poměrně krkolomnou cestou dostal až za pokutového území, kde se jej ujal Daniel Podence a tvrdou ránou vymetl dolní růžek Schmeichelovy brány. Celou situaci ještě zkoumal VAR, který kontroloval, zda situaci nepředcházel ofsajd jednoho z domácích. Žádné pochybení se však nenašlo.

Leicester se v závěru snažil ještě s výsledkem něco udělat, ale vždy narazil na vzorně hrající domácí obranu. Tielemans se sice hezky uvolnil, svou střelou však trefil dalšího z obránců. Iheanacho pro změnu nemířil mezi tři tyče.

Domácí jsou momentálně sedmí a budou bojovat o evropské poháry, hostům patří jedenáctá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele