18. kolo
19.12.2021 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham se s Liverpoolem rozešel smírně

Tottenham Hotspur remizoval v utkání osmnáctého kola Premier League s Liverpoolem 2:2. Branky domácího celku si připsali Harry Kane a Son Hung-min, za hosty skórovali Diogo Jota a Andy Robertson. Reds museli dohrávat právě bez vyloučeného Robertsona.

Už ve druhé minutě hosté ukázali, jak ofenzivní krajní obránce mají. Trent Alexander-Arnold poslal do pokutového území přetažený centr, který si našel Andy Robertson, jehož rána z první mířila jen těsně vedle. V jedenácté minutě se tentokrát pravý obránce Liverpoolu objevil v roli střílejícího, jeho povedenou střela ze třiceti metrů Lloris vyrazil mimo bránu.

Ve 13. minutě se o slovo přihlásil také Tottenham. Harry Kane si ve vápně našel centr Emersona, jenže zakončení anglického útočníka dokázal zblokovat Konaté. Kane však neusnul na vavřínech a zanedlouho si naběhl do uličky za Robertsona, dostal balon od Ndombélého a vyslal pokus na zadní tyč, který byl na milimetr přesný. Lloris neměl šanci zakročit. A pro Liverpool mohlo být za chvíli ještě hůře, protože Morton propadl ve středu pole a Kane se Sonem založili rychlý brejk. Druhý jmenovaný však po přihrávce od prvního pálil mimo.

Po půlhodině hry měl obrovskou tutovku domácí Dele Alli. Son parádně zpracoval balon po dlouhém centru z vlastní poloviny, počkal si na podporu spoluhráčů a poté úchvatnou přihrávkou našel nabíhajícího osamoceného Alliho, který však tváří v tvář proti Allisonovi selhal. Brazilský gólman totiž vytáhl balon konečky prstů na rohový kop.

O pět minut později se tak z vyrovnávací branky mohl radovat Liverpool. Davies nedostal včas balon z pokutového území, do kterého se vřítil Robertson, jehož centr našel hlavu Dioga Joty. Ten se z malého vápna nemýlil.

Před přestávkou měl ještě práci Hugo Lloris. Sadio Mané se dostal až do pokutového území a vyslal centr, který se nejprve jevil jako zkažený, ale domácí gólman měl nakonec co dělat, aby mu balon nespadl za záda do sítě. Poté si na přetažený centr naběhl Alexander-Arnold a z první vyslal tvrdou ránu na bližší tyč. I tam zakročil Lloris.

V 55. minutě bylo opět v akci duo Kane - Son. Na prvního jmenovaného mířil dlouhý centr za obranu, anglický reprezentant poté míč předal Sonovi a celá situace se jevila jako jistý gól. Kane však přihrávku na Korejce odflákl tak, že se ještě stihl přemístit Alisson, který se proti Sonovi vrhnul a jeho zakončení zlikvidoval. Za minuty Kane nezvládl další tutovku. Davies na něj prodloužil rohový kop, jenže domácí útočník nepochopitelně netrefil zcela odkrytou bránu.

Liverpool tak v 69. minutě otočil vývoj klání. Po centru Dioga Joty z levé strany hlavičkoval Salah, Lloris však míč vyrazil jen k nabíhajímu Alexanderu-Arnoldovi, který jej vrátil zpět do "ohně" a tam si ho našel osamocený Andy Robertson a uklidil jej do sítě.

Za pět minut už ale bylo zase vyrovnáno. Za obranu si na pěknou kolmici nabíhal Son, ale už to vypadalo, že u míče bude dříve Alisson. Ten však promáchl a korejský fotbalista mohl balon pohodlně poslat do prázdné liverpoolské brány.

Tím utrpení hostů neskončilo, protože v 77. minutě Andy Robertson u postranní čáry velmi nešetrně podkopl Emersona a vyfasoval žlutou kartu. To by ještě tak hrozné nebylo, kdyby do akce nevstoupilo video a nezměnilo žlutý trest na červený. Naštěstí pro skotského obránce se už Tottenham k ničemu vážnějšímu nedostal.

Spurs v tabulce aktuálně patří sedmé místo, Reds jsou druzí, avšak jejich ztráty na první City narostla na tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,5-5,1. Jeden z těch dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

4,41-4,98 .

Reagovat
smazaný uživatel

4,46-4,91. Korona chaos dle J. Kloppa. Zdá se mě, že dříve mluvil anglicky lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Kykyryký go go.Slovutný Lpool ještě nedávno nic slovutného nepředváděl.Z nabubřelé hrušky dolů,panáčci

Reagovat
Shuriken_YNWA

0:2. Doufám, že Salah zaboduje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele