35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Son Heung-min (© AFP)

Tottenham přehrál Leicester City

Povinné vítězství si na své konto připsali fotbalisté Tottenhamu, když na domácím hřišti přehráli díky brankám Kanea a Sona hostující Leicester City. Lišky nedělní prohra ale příliš trápit nemusí, manažer Brendan Rodgers znatelně zahýbal se sestavou a své opory šetřil na čtvrteční odvetu semifinále Konferenční ligy proti AS Řím, naopak Tottenham musel bezpodmínečně vyhrát, jinak by se mu sen o čtvrtém místě začal pořádně rozplývat.

Vstup do utkání ovšem měli lepší hosté, už po deseti minutách totiž na pravém křídle pláchl Soumare a zpětnou přihrávkou našel ve vápně osamoceného Daku, který ranou z prvního doteku orazítkoval tyč. Pak se hra přesunula také před branku Schmeichela, nejprve ještě dokázala hostující obrana zblokovat ránu Diera na rohový kop, na ten si ale nejvýše naskočil Harry Kane a hlavičkou zblízka otevřel skóre. Do poločasu mohl vyrovnat aktivní Daka, ten však jen těsně nedosáhl na nepovedenou střelu Peréze, na druhé straně zase zaváhání hostující obrany v rozehrávce nepotrestal Kane, kterého vychytal Schmeichel.

Svěřence Antonia conteho to však mrzet nemuselo, jelikož zkraje druhého dějství přidali druhý gól. Aktivní Emerson Royal vybojoval míč, předložil jej Kulusevskimu, který nezpanikařil a chytrou přihrávkou našel lépe postaveného Sona, který ranou z otočky znovu rozjásal domácí příznivce. Dvanáct minut před koncem pak bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto - to za vápnem napřáhl aktivní Son a jeho krásná rána zapadla přesně do horního rohu Schmeichelovy branky. Na vítězství domácího celku pak už nic nezměnila ani rána Kelechiho Iheanacha, který ranou zpoza vápna zaskočil Llorise a snížil na konečných 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele