19. kolo
26.12.2021 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs pohodlně přejeli Palace

Tottenham Hotspur zvítězil v devatenáctém kole Premier League nad Crystal Palace 3:0. O góly se postarali Harry Kane, Lucas Moura a Son Heung-min, hosté navíc dohrávali od 37. minuty bez vyloučeného Wilfrieda Zahy.

V jedenácté minutě pálil zpoza vápna Tanganga, jenže jeho pokus hostující obrana zblokovala. Bohužel pro ni jen ke Skippovi, jehož pokus proletěl těsně vedle Guaitovy brány. O čtvrt hodiny později hlavičkoval na přední tyčce osamocený Lucas Moura, ale jeho pokus opět nemířil přesně. A tak se domácí dočkali ve 32. minutě. Lucas dostal po lajně ideální balon a poté jej poslal do pokutového území na nikým nehlídaného Harryho Kanea, jehož střelu Butland jen sledoval.

Za další dvě minuty už to bylo 2:0. Domácí se uvolnili na pravé straně a postupnou kombinací se míč dostal až k Emersonovi, který jej dopravil do vápna. Tam Lucas Moura zboural Andersena a nekompromisní hlavičkou dostal balon do sítě. Hosté však přišli o skoro všechny šance na body ve 37. minutě. To totiž zřejmě svou frustraci neustál Wilfried Zaha, který u autové čáry poslal rukama k zemi útočícího Emersona a po právu vyfasoval druhou žlutou, a tedy červenou kartu.

Spurs zbytek zápasu kontrolovali a nepustili Palace k ničemu závažnějšímu. V 74. minutě navíc přidali třetí branku. Skipp ze středu hřiště našel na pravém křídle Lucase Mouru, který k jedné brance a přidal druhou asistenci a podílel se tedy na všech gólech kohoutů. Následovala prudká přihrávka do pokutového území, kde míč těsně před Butlandem tečoval do sítě Son Heung-min. Tottenham už poté zbytek zápasu dohrál v klidu a pošetřil síly na další kolo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele