7. kolo
03.10.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucas Moura (© AFP)

Totteham vyhrál nad Aston Villou díky vlastní brance

Tottenham Hotspur porazil v sedmém kole Premier League Aston Villu 2:1. Domácí do vedení poslal Højbjerg, poté však srovnal Watkins. O výhře Kohoutů tak rozhodl vlastní gól Targetta.

Ve 23. minutě Harry Kane vyzkoušel pozornost gólmana skoro z poloviny hřiště, kde se dostal k úplně volnému balónu a poměrně prudce i přesně vystřelil. O čtyři minuty později si Heung-min Son doběhl balón před pokutovým územím hostů, zaseknul a krásně našel uprostřed volného Pierre-Emila Højbjerga. Ten přesnou přízemní střelou k pravé tyči nedal Martínezovi šanci a poslal svůj tým do zaslouženého vedení.

Domácí měli i nadále více ze hry, ve 32. minutě volný přímý kop z nadějné vzdálenosti rozehrál kdo jiný než Harry Kane, který bránu sice trefil, ale nedostatečná razance nenadělala Martínezovi potíže. I z kraje druhé poločasu se musel otáčet hlavně hostující gólman. Heung-min Son zase provětrává hostující obranu, tentokrát byl až u malého vápna, na křižnou přihrávku ale nikdo blízko nenabíhal. Emerson poté zkoušel tvrdou ránu zprava, Martínez měl hodně práce.

Po hodině hry chtěli Spurs využít nepřesné rozehrávky hostující obrany, opět zakončoval Son, který byl zatím asi nejlepším hráčem na hřišti. Z velké blízkosti ale nenasměroval balón do sítě. O pár momentů později to byl zase jihokorejský kouzelník, který pláchnul po levé straně, dostal se až k Martínezovi, jehož zatím nejtěžší dnešní zákrok poslal míč na rohový kop.

V 67. minutě hosté využili výhody, kterou jim nechal rozhodčí uprostřed hřiště. Matt Targett poslal přesný přízemní balón zleva na Ollieho Watkinse, ten svůj náběh načasoval perfektně a se zakončením neměl problém. Vyrovnaný stav však vydržel pouze čtyři minuty, a to díky rychlíku Sonovi, který zamotal nohy domácí obraně a podobným způsobem, jakým před několika momenty skórovali hosté, teď poslal přihrávku Lucasi Mourovi. Gól ale nakonec byl zapsán jako vlastní gól Matta Targetta, ten totiž trefil balón ve skluzu těsně vedle Lucase.

Před koncem mohli domácí rozhodnout. Nádherně sehraný protiútok zakončoval Lo Celso, ani Martínez nezasáhnul, jenže Lo Celso trefil vracejícího se obránce. Podobná akce se stejným výsledkem nastala za moment, Harry Kane byl úplně sám proti brankáři, ten ale stačil zasáhnout.

Tottenhamu po sedmi zápasech patří osmá příčka, Aston Villa je na tom o pozici hůře.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže Aston Villa vyhrála v 6. kole na MU za kurz 7,94, tak za 3,35 by se jim to mohlo podařit také .

Reagovat
smazaný uživatel

I za 3,42 by neměl být problém .

Reagovat
smazaný uživatel

Ani za 3,5. Jen si hon kládu bukwico, i na tebe dojde.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme už zabrať aza tri body, inak je s trénerom zle. Vidám to na jasnú základnú zostavu, na lavičku by som nedal nikoho, Nikto si to nezaslúži. Chce to konečne nechať 4-3-3 a prejsť na 4-2-3-1, na ktorých máme hráčov. Rodon už musí hrať, čo viac musí urobiť na ihrisku. Alebo čo menej musia Davinson a Dier urobiť, aby išli na lavičku.

Lloris - Emerson, Romero, Rodon, Reguilon - Skipp, Hojbjerg - Lucas, Lo Celso, Son - Kane

Reagovat
VTID94

Obrana si začína zvykať na nový systém tak snáď to nebude výprask. Ak Emi podá svoj štandard tak to budú mať ťažké. Dúfam aspoň v bod. 1-1 poteší

Reagovat
El Dejf

Jaký vlastní brance? Však i v přehledu máte dva střelce gólů a tak to i bylo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele