19. kolo
26.12.2021 16:00 CET
6 : 3
(4:0)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

City ovládli divokou přestřelku

Manchester City porazil v zápase devatenáctého kola Premier League Leicester City 6:3. Citizens vedli ve 25. minutě už 4:0, když se trefili Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez z penalty, Ilkay Gündogan a Raheem Sterling opět z pokutového kopu. Hosté však dokázali stáhnout náskok na rozdíl jediné branky zásluhou Jamese Maddisona, Ademoly Lookmana a Kelechi Iheanacha. Domácí však dokázali kontrovat dalšími dvěma brankami v podání Aymerica Laporteho a Raheema Sterlinga.

Pro hosty z Leicesteru začal zápas hororovým způsobem, protože už v páté minutě inkasovali. A akce to byla parádní. Gündogan byl zády k bráně, a tak přihrávku z obrany jen přiťukl Fernandinhovi, který z první hrál lob do pokutového území na Kevina De Bruyneho. Ten si sice nejdřív míč nezpracoval úplně ideálně, ale poté oklamal tělem několik obránců najednou, otočil se a levačkou poslal míč do sítě.

O několik minut později zahrávali domácí rohový kop, po kterém skončil Aymeric Laporte na zemi po souboji s Yourim Tielemansem. Celou situaci začal řešit videorozhodčí, na jehož pokyn se dokonce k obrazovce vydal sám hlavní arbitr Kavanagh. Ten po zhlédnutí záznamu pokutový kop skutečně odpískal. Míč si na penaltový puntík postavil Riyad Mahrez, jehož tvrdá rána pod břevno byla absolutně nechytatelná.

Leicester chtěl ihned kontrovat. Rohový kop sice nevyšel, jenže Mahrez za pokutovým územím fauloval a k přímému kopu se postavil James Maddison. Ten to trefil naprosto parádně, ale Ederson se natáhl, seč mu síly stačily, a vytáhl balon na břevno, od kterého se odrazil na malé vápna a tam už se o něj domácí obrana postarala.

Ve 21. minutě už to bylo o tři branky. Ve středu hřiště si narazili Silva s De Bruynem a druhý jmenovaný našel na pravé straně Cancela, který poslal do vápna po zemi prudký centr. Ten ještě Schmeichel dokázal míč vyrazit, jenže jen na nohu Ilkaye Gündogana, který balon pohodlně dopravil do sítě přes bezmocného dánského brankáře.

O čtyři minuty později už si Brandon Rodgers musel myslet, že je opravdu ve zlém snu. Sterling pronikal do pokutového území, kde mu nohy podkopl Tielemans a vysloužil Leicesteru už druhý pokutový kop na jeho branku. Míče se tentokrát ujal faulovaný Raheem Sterling, který vymetl šibenici a Schmeichel opět neměl nárok.

Ve 35. minutě už to mohlo být 5:0. Domácí rozehráli rohový kop na krátko, míč poté do vápna poslal Zinčenko. Tam z voleje přiťukl balon Gündogan na nohu Sterlinga, jehož pěknou střelu z blízka vytáhl Schmeichel zázračným zákrokem na další rohový kop. Z něj už domácí nezahrozili.

Hosté se rozehráli až po přestávce a hned 55. minutě vstřelili svůj první gól. Domácí propadli ve středu hřiště, a tak běželi tři fotbalisté Foxes proti Cancelovi. Kelechi Iheanacho pak v pravou chvíli přihrál Jamesi Maddisonovi, který poslal míč podél Edersona k tyči. A o pět minut později přidali hosté druhou branku, když jim vyšel další brejk. Maddison rozjel akci na Iheanacha, který poté milimetrovou přihrávkou našel Ademolu Lookmana. Ten balon poslal ke stejné tyči jako před ním Maddison.

V 65. minutě se po De Bruyneho centru k hlavičce dostal Fernandinho a už téměř slavil, protože překonal Schmeichela. Hostujícímu gólmanovi však pomohl spoluhráč Daniel Amartey, který balon vykopl stehnem nad bránu. A tak se za čtyři minuty prosadili znovu hosté, kteří snížili už na rozdíl jediné branky. Maddisonovu ránu totiž Ederson vyrazil jen na břevno, míč si poté nejrychleji našel Kelechi Iheanacho a poslal jej do sítě.

Pep Guardiola však mohl být nervózní jen čtyři minuty, protože v 69. minutě si na rohový kop Mahreze naskočil Aymeric Laporte a trefil se parádně k tyči. Poté přišly dvě obrovské tutovky hostů. Nejprve z přímého kopu Maddison vysunul Iheanacha, kterého dokázal vychytat Ederson a poté Lookmanův centr našel Albrightona, jehož hlavička nemířila mezi tři tyči.

Domácím se v závěru podařilo přidat ještě šestou uklidňující branku. A znovu to bylo po rohovém kopu, který zahrával Riyad Mahrez. Ten přesně našel hlavu Rubena Diase, jehož střelu do sítě prodloužil Raheem Sterling, který se v této přestřelce stal jediným dvougólovým hráčem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo pokracujem

Reagovat
MCFC_8

Snad ano

Reagovat
Pharrell

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Lestřík první gól a bodíky.Umaštěnci s taškou prachů dostali nakopáno .Dnes utřou svý úplatkářský tlamy

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele