24. kolo
10.02.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Dvougólový Jota i navrátilec Salah pomohli Liverpoolu k výhře nad Leicesterem

Liverpool neponechal nic náhodě a oplatil Leicesteru prosincovou porážku. Hrdinou Reds se stal dvougólový Diogo Jota, značný podíl na vítězství domácích měl ale také Mohamed Salah. Egyptský křídelník hodil za hlavu zklamání z Afrického poháru národů a zejména po jeho příchodu na hřiště se hosté dostali do defenzivy, ze které se už nevymanili.

Skóre přitom mohly otevřít leicesterské "Lišky". Po prostrčení od Lookmana pálil v osmé minutě z levé strany Maddison a brankář Liverpoolu Alisson měl co dělat, aby ránu anglického záložníka vytěsnil. Za dalších jedenáct minut se blýskl také strážce hostující svatyně Schmeichel. Dánský gólman si připsal důležitý zákrok po závaru před jeho kasou, kterou způsobila nedávná posila Liverpoolu Díaz. Po centru Kolumbijce se k zakončení nakonec dostal Alexander-Arnold, gólovou radost mu nicméně překazila Schmeichelova levá noha.

Alexander-Arnold však v mužstvu Reds hraje důležitou roli jako exekutor standardních situací, což potvrdil po půlhodině hry. Na rohový kop pravého beka si naskočil Van Dijk, jeho hlavičku vyrazil Schmeichel před sebe, kde ovšem stál pohotový Jota, který z dorážky rozjásal Anfield Road.

První půle každopádně nabídla spíše průměrnou dávku zábavy. Leccos se změnilo po hodině hry, kdy se na trávníku objevil Salah. Že jej reprezentační povinnosti neunavily ukázal Egypťan v 75. minutě, kdy po chybě hostů rychle pelášil na Schmeichela, která ale Salahův oblouček zastavil pravou rukou. O tři minuty později dal Salah vzpomenout na Arjena Robbena. Právě po vzoru známého Nizozemce si na rohu pokutového území připravil míč na obstřel levačkou, který zastavilo až břevno. Záhy Schmeichel zlikvidoval dělovku Díaze.

Do další akce Liverpoolu se Salah připletl v 82. minutě, kdy přihrávkou vyslal Díaze, jenž prostřelil Schmeichela mezi nohami, avšak míč se nakonec za brankovou čáru nedokutálel. Za dalších pět minut už ale unavení hráči Leicesteru kapitulovali podruhé. Albrighton i Barnes pod tlakem napadajících Reds zaváhali před vlastní bránou, čehož využil Jota, který navzdory snaze Schmeichela upravil skóre utkání na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
M1ck0

Poslední výhra LCFC byla právě proti LFC...tak snad se lišky nechytnou zase proti nám...

2:1...

Reagovat
berliner

Tady fandim Leicesteru ale hostum moc neverim Tip 3:2 a 1 Gol hostu snad da nekdo z dvojice Iheanacho,Patson Daka

Reagovat
Shuriken_YNWA

Doma to snad urveme. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Leicester je bez klíčového hráče Vardyho poloviční, to samé Liverpool bez Salaha a Maného,ty už v tomto zápase údajně mají hrát a tak to vidím na výhru Liverpoolu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele