17. kolo
19.01.2022 20:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Steven Bergwijn (© AFP)

Leicester vytěžil z minima maximu, Bergwijn ho pak o vše obral

Bláznivý závěr mělo utkání mezi Leicesterem a Tottenhamem. Domácí byli po většinu zápasu horším týmem a přesto ještě ve čtvrté minutě nastavení vedli, než začal úřadovat střídající útočník Steven Bergwijn.

Liškám znovu chyběla řada opor a absence důležitých hráčů se odrazila na výkonu, Tottenham měl navrch a vytvářel si šance. Hodně vidět byl především Harry Kane, v deváté minutě se uvolnil uvnitř pokutového území a jeho gólovou střelu odvrátil na brankové čáře Thomas. O deset minut později rozehrál Winks rohový kop a Kane znovu překonal Schmeichela, gólové hlavičce se ovšem do cesty postavilo břevno.

Leicester s aktivitou směrem dopředu šetřil, i tak se dostal do vedení. Ve 24. minutě se v ideální pozici ocitl Lookman a jeden z obránců mu znemožnil zakončení, obražený míč se dostal k Dakovi a ten ho z úhlu poslal do sítě - 1:0.

Inkasovaná branka hosty nezaskočila a ti nadále pokračovali v ofenzivním snažení. Ve 36. minutě se Schmeichel znovu dočkal pomoci spoluhráčů a po zakončení Höjbjerga za něho na brankové čáře zaskočil Albrighton. Dánský gólman kapituloval až o dvě minuty později. Winks vyslal do úniku Kanea, anglický reprezentant v poklidu obešel vracejícího se obránce a střelou o tyč odčaroval kouzlo strážce domácí svatyně - 1:1.

Kane mohl ještě v první půli dokonat obrat, jenomže krátce před odchodem do kabin tváří v tvář brankáři selhal a poslal míč nad.

Druhá půle byla na příležitosti chudší než její první sestřička a zajímavých momentů k vidění dlouho moc nebylo. V 59. minutě neměl Lloris příliš problémů se střelou Maddisona a na druhé straně neuspěl Tanganga, pozorný totiž byl rovněž Schmeichel.

V 76. minutě pak přišel další šok pro Tottenham. Ve středu hřiště parádně zakombinovali Barnes s Maddisonem, druhý jmenovaný se rázem ocitl sám před Llorisem a dokázal ho překonat, velkou měrou se pod to podepsal nešťastní Sánchez, který srazil míč mimo dosah svého francouzského spoluhráče.

Leicester tak díky schopnosti proměnit své šance vedl a jeho fanoušci chystali tříbodové oslavy, stav 2:1 platil do páté minuty nastavení, kdy začal úřadovat fotbalista, který byl často terčem kritiky. Hrdinou Spurs se stal Steven Bergwijn, v páté minutě nastavení nejprve nezaváhal a napálil do sítě odražený míč. O 79 vteřin později se dokázal vyhnout ofsajdové pasti a skóre otočit. Na Tottenham se v tomto momentu konečně usmálo štěstí, balón se za brankovou čáru odrazil od tyče.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
ttopi

Tvl tomu se říká střídání

Reagovat
Ichbin Kobalt

Conteeeeeeéééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele