28. kolo
05.03.2022 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Harvey Barnes (© AFP)

Leicester s velkým štěstím porazil hostující Leeds

Leicester City díky brance Harveyho Barnese nakonec zdolal Leeds těsně 1:0 a minimálně dočasně se posunul na desáté místo. Leeds podal velmi dobrý výkon, vypracoval si řadu velkých šancí, jenže se mu ani jednu nepodařilo proměnit, a proto nadále zůstává v těsném kontaktu se sestupovými příčkami.

První příležitosti si hráči Leedsu vypracovali už ve druhé minutě, střela Daniela Jamese však mířila těsně vedle. V úvodní desetiminutovce hosté zahrozili ještě jednou, střelu Jacka Harrisona ale zneškodnil Schmeichel. Za domácí kontroval dalekonosnou ranou Barnes, s tou si ale hostující brankář bez větších potíží poradil. Největší šanci první půle měl pět minut před pauzou Júnior Firpo, ten ale svou střelu z oblasti penalty nasměroval jen do blokujícího Söyüncüa.

Na startu druhého dějství se ve výhodné střelecké pozici objevil Harrison, svůj projektil však dostatečně nestlačil a balón tak mířil nad břevno. Po hodině hry měl Leeds obrovskou šanci jít do vedení, po hezké kombinaci mezi Harrisonem a Firpem našel druhý jmenovaný v malém vápně osamoceného Raphinhu, který ale zblízka selhal a nastřelil pouze brankáře Schmeichela!

A tak jako blesk z čistého nebe udeřilo na druhé straně. Aktivní Barnes si na hranici vápna narazil s Iheanachem, vnikl do pokutového území a přízemní ranou na zadní tyč otevřel skóre utkání. Leeds vrhl všechny síly do útoku, po rohu Raphinhy měl deset minut před koncem největší šanci na vyrovnání Struijk, jenže jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla, a tak utkání dospělo k výhře domácích 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele