32. kolo
10.04.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Palace dotahovalo na Leicesteru marně

Leicester City zvítězil v utkání 32. kola Premier League s Crystal Palace 2:1. Domácí rozhodli už před přestávkou, kdy se trefili Ademola Lookman a Kiernan Dewsbury-Hall, hosté se ve druhé půli zmohli jen na snížení v podání Wilfrieda Zahy.

První zajímavější příležitost si vytvořili hosté v devatenácté minutě. Jean-Philippe Mateta se rozběhl prostředkem hřiště a poté vyslal tvrdou přízemní střelu k tyči, kterou Schmeichel vytáhl konečky prstů mimo svou bránu.

Domácí poprvé udeřili ve 39. minutě. Diváci viděli po delší době přímočarou akci, která se domácím povedla náramně. Přihrávku od Kiernana Dewsburyho-Halla si v pokutovém území zpracoval rozběhnutý Ademola Lookman, který zachoval klidnou hlavou a přes napadání hned dvou obránců dokázal vyslat míč do sítě podél padajícího brankáře Guaity.

Netrvalo dlouho a bylo to 2:0. Hosté se už zřejmě viděli v šatně a ve 45. minutě znovu inkasovali. Celé to začal Marc Guehi. Tentrestuhodně propadl v souboji s Patsonem Dakou, který balon chvíli podržel a poté našel Kiernana Dewsburyho-Halla, jenž se s míčem otočil a vyslal nádhernou ránu pod horní tyčku.

Velké věci se začaly dít po hodině hry. Tielemans zcela jasně podrazil v pokutovém územím pronikajícího Ayewa a hlavní sudí bez váhání odpískal penaltu pro Crystal Palace. Té se ujal Wilfried Zaha a míč poslal po zemi k tyči, což však Kasper Schmeichel vystihl a jeho pokus lapil. Sudí Jones však viděl příliš brzké vyběhnutí domácích obránců a nechal pokutový kop opakovat. Zaha ji znovu nedal, Schmeichel však míč vyrazil pouze před sebe, a tak už měl Wilfried Zaha snadnou práci poslat míč do sítě.

Šanci na vyrovnání hosté dostali pět minut před koncem. Přetažený pas Ezeha vracel hlavou před bránu Andersen, jenže Jean-Philippe Mateta nedokázal míč dotlačit do brány a skóre tak zůstalo se závěrečným hvizdem příznivější pro Leicester.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele