27. kolo
26.02.2022 13:30 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs smázli Leeds a drží se v kontaktu s nejlepšími

Leeds United prohrál domácí zápas 27. kola s Tottenhamem Hotspur 0:4. Během první hodiny se trefili Doherty, Kulusevski a Kane, na konci přidal čtvrtou trefu Son.

Tottenham se dostal do vedení v desáté minutě hned ze své první šance. Harry Winks ukázal přehled a vysunul na levém křídle Ryana Sessegnona, který zachoval chladnou hlavu a poslal míč na nabíhajícího Matta Dohertyho, který předskočil obránce a z první zakončil přesně k tyči tak, že Meslier neměl šanci zasáhnout.

O pět minut později už Spurs vedli o dvě branky. Dejan Kulusevski si narazil na pravé straně a odvážně se vydal doprostřed hřiště, kde i trochu se štěstím prošel přes dva spoluhráče. Poté vypálil na přední tyčku a zamířil naprosto přesně mimo dosah gólmana Mesliera.

Za dvě minuty mohli domácí snížit. Robin Koch využil zmatků hostující obrany v pokutovém území, ujal se balonu a vypálil do pravé tyčky. Domácí měli velkou smůlu.

Po necelé půlhodině hry bylo skoro rozhodnuto. Tottenham byl v dnešním zápase produktivní a skoro z každé větší šance skóroval. Pierre-Emile Höjbjerg poslal do pokutového území naprosto přesný centr na nabíhajícího Harryho Kanea, kterého sice našel ve velkém úhlu, ale anglický kanonýr levou nohou poslal míč přesně na zadní tyč.

Domácí obrana dnes byla opravdu děravá a nebezpečné situace za ni často musel hasit brankář Meslier. V 61. minutě Kane vyslal skvělou přihrávkou do samostatného úniku Matta Dohertyho, který však nevyzrál na domácího gólmana. Následná dorážku Sona zablokoval Koch.

V 75. minutě přišlo asi největší zaváhání jinak precizních Spurs. Lloris chyboval při vyběhnutí, a tak se Stuart Dallas dostal k balonu před prázdnou bránou. Domácí hráč však zaváhal, chtěl se ještě přiblížit, a to ho dost možná stálo snížení. Hosté totiž poté jeho střelu zablokovali.

O pár minut později našel Raphinha rozběhnutého Daniela Jamese, který ale v dobré pozici netrefil bránu asi o půl metru. Na druhé straně pak Emerson po přihrávce od Kanea zkoušel obejít Mesliera, ale domácí brankář jej nepustil.

V 85. minutě hosté přeci jen čtvrtý gól přidali. Harry Kane vykouzlil nádherný čtyřicetimetrový pas na hranici pokutového území pro Sona, který balon jedním dotykem zpracoval do běhu a druhým poslal do sítě. V nastaveném čase ještě Raphinha napálil z přímého kopu pravou tyčku, a tak hosté čisté konto udrželi.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele