21. kolo
01.01.2022 18:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Said Benrahma a Michail Antonio (© AFP)

West Ham přestřílel Crystal Palace a je pátý

Večerní zápas mezi Crystal Palace a West Hamem nabídl parádní podívanou, řadu velkých šancí, několik nastřelených brankových konstrukcí, pět branek a vítězství hostů 3:2. Ti prožili fantastickou první půli, na jejímž konci vedli již o tři branky, v druhém poločase však nepochopitelně přestali hrát a měli nakonec štěstí, že ze Selhurst Parku odjíždí se ziskem všech tří bodů.

Úvod utkání patřil jednoznačně Crystal Palace, kteří si vypracovali řadu šancí. Hned po 45 vteřinách pálil po přiťuknutí Ayewa záložník Schlupp zblízka do tyče. O pár minut později zase volný přímý kop v podání Milivojeviče skončil jen pár čísel nad hostující brankou. Hosté o sobě dali vědět až po deseti minutách, kdy Coufal vrátil přetažený míč před branku, kde ale zakončujícího Antonia i dorážejícího Benrahmu parádně vychytal Guaita. West Ham se ale přece jenom dostal o pár minut později do vedení, když na centr Benrahmi nejrychleji zareagoval Antonia a zblízka protlačil míč do sítě. Fotbalisté Palace úplně vypadli z tempa a o chviličku později přišel další trest, když míč do ofenzivní třetiny zavezl Rice, přihrávkou na hranici pokutového území oslovil Lanziniho, který si míč přebral a parádní ranou po břevno zvýšil náskok hostí.

Domácí fotbalisté ale nesložili zbraně a po další hezké kombinace a přihrávce Schluppa se ve velké šanci ocitl Edouard, který ale orazítkoval jen břevno. Další příležitost na snížení měl Benteke, toho ale vychytal brankář Fabianski, který zvládl lapit i prudký volej Edouarda. A tak přišel pro domácí celek v nastaveném čase první půle další šok - Milivojevič totiž ve vlastním vápně zpracoval míč rukou, a i když tento přestupek hlavní sudí neodhalil, pozorný asistent u videa jej na ruku upozornil a doporučil mu nařídit pokutový kop. K tomu se postavil Lanzini a zvýšil na 3:0.

V druhé půli však hostující West Ham totálně přestal hrát a ztratil kontrolu nad utkáním. Korigovat mohl už po deseti minutách aktivní Edouard, ten však po přízemním centru nedokázal z úhlu trefit odkrytou svatyni. O moc lépe se nevedlo ani Schluppovi, jehož ránu z úrovně penalty dokázala hostující obrana zablokovat na roh. Branky se tak domácí příznivci dočkali až v posledních deseti minutách, kdy nejprve centr Olise našel úplně osamoceného Edouarda, načež už v nastaveném čase se aktivní Michael Olise postavil k exekuci volného přímého kopu a jeho prudký střílený míč zapadl přesně k zadní tyči Fabianskiho branky. Vyrovnat se však už domácím nepodařilo, a tak Kladiváři zapisují důležité vítězství v poměru 3:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Novoroční dáreček fanouškům s porcí nervů v závěru jako nášup. Cenný body za produktivitu Lanziniho a Antonia v první půli. Domácím zbyly jen oči pro pláč za neproměněný tutovky. Opět výbroný Cuf! Teď dvakrát s Leedsem a pak hupky na MU!!! COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

....a ve středu 12. ledna od 20.45 dohrávka s Norwichem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele