7. kolo
03.10.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Lišky ztratily vedení 2:0 a v závěru mohly být rády za remízu

Crystal Palace přivítal na svém stadionu Leicester City a proti těžkému soupeři nakonec vybojoval remízu 2:2. Lišky přitom po prvním poločase vedly už 2:0, když se postupně trefili Iheanacho a Vardy. Domácí se ale nevzdali a po gólech Oliseho a Schluppa dokázali srovnat. V závěru ještě mohl obrat dokonat Schlupp, ale hlavičkou minul. Palace jsou po vybojované remíze na 14. místě o příčku za Liškami.

Domácí do utkání vstoupili beze strachu a ve 12. minutě nebezpečně zakončovali, hostující obrana ale nekapitulovala. I nadále byli Palace mnohem aktivnější a Lišky jen bezradně bránily. Přesto to byli právě hosté, kdo jako první udeřil. Kelechi Iheanacho vybojoval míč na obránci Andersenovi a svůj nájezd zakončil v 31. minutě naprosto chladnokrevně. O šest minut později na něj dokonce navázal jeho útočný parťák Jamie Vardy, který byl na konci rychlého protiútoku Leicesteru. Hosté sice hráli tužku, ale díky skvělé produktivitě vedli 2:0.

Zaskočení Eagles ovšem cítili, že dnes není soupeř ve své kůži a do druhého poločasu vlétli s jasným cílem. Vyrovnat. V 52. minutě ale zklamaně sledovali, jak střela jejich útočníka Edouarda jen rozezvučela břevno. Krátce na to přišel na hřiště domácí Olise a střídající hráč okamžitě přispěl do dění utkání, když v 61. minutě snížil. Po nedůrazu hostů se Olise ve vápně napodruhé dostal k míči a tvrdou ranou prostřelil Schmeichela. Tlak Palace neustával a v 72. minutě bylo srovnáno! Lišky nedokázaly ani na třikrát odpálit míč z vlastního vápna, čehož využil Jeff Schlupp a přesnou hlavičkou hosty ztrestal.

Stejný hráč mohl v 88. minutě přisoudit domácím zasloužené vítězství, ale ve velké šanci zklamal. Domácí obránce si naběhl na rohový kop, dostal se k míči, ale ke smůle Orlů mířil nepřesně. Tým Patricka Vieiry tak alespoň vybojoval remízu a po závěrečném hvizdu si mohl vyslechnout zasloužené ovace na zaplněném Selhurst Parku.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele