32. kolo
09.04.2022 18:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Korejská hvězda hattrickem zařídila další výhru Tottenhamu

Tottenham v sobotním utkání nasázeli Aston Ville čtyři branky a udělil jí lekci z produktivity. V prvním poločase lépe hrající domácí nevyužili žádnou ze svých příležitostí, po brance Kulusevskiho a hattricku Sona tak prohráli čtvrtý zápas v řadě.

V závěru třetí minuty otevřel skóre zápasu Tottenham. Střelu Harryho Kanea sice nejprve zblokoval Matty Cash, ale k míči se následně dostal ve formě hrající Son Hung-min, jehož rána orazítkovala tyč, od které se míč odrazil za záda Emiliana Martíneze - 0:1.

V rozmezí několika minut poté Villians dvěma velkými šancemi ohrozili branku Huga Llorise. Nejdřív francouzský gólman reflexivním zákrokem vyrazil ránu Jacoba Ramseyho na roh a poté zneškodnil také střelu z dálky Johna McGinna.

Ve 27. minutě zahrával Coutinho přímý kop z nebezpečného prostoru. Po nacvičeném signálu se dostal před brankáře nikým nehlídaný Danny Ings, který však v krkolomné pozici netrefil míč ideálně, a tak branku Spurs neohrozil. Další brankovou příležitost měl Ings v 37. minutě, když se dostal k míči na zadní tyči, ale ani tentokrát Llorise nepřekonal.

Na konci prvního dějství měli ojedinělou šanci i hráči Tottenhamu, když se ke střele uvnitř pokutového území dostal Ben Davies. Jeho střelu však zablokoval Tyrone Mings, který ve spolupráci s brankářem Martínezem nedovolil navýšení vedení.

Z poslední akce prvního poločasu mohlo přijít vyrovnání, nicméně tomu opět zabránil fantastický Lloris. Z velkého úhlu střílel z přímého kopu Coutinho, jeho ránu na brankové čáře však dokázal Francouz vyrazit, a tak šel Tottenham do šaten s vedením 1:0.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté a v 50. minutě to už bylo o dvě branky. Kane pasem našel Dejana Kulusevskiho, který po krásné samostatné akci přesnou ránou překonal Martíneze. Ukázková spolupráce Harryho Kanea a Son Hung-mina dovedla Spurs k další brance. Anglický reprezentant hlavičkou prodloužil centr a vyslal Sona do samostatného úniku, ten se v situaci jeden na jednoho nemýlil a zvýšil vedení Tottenhamu na 3:0.

Korejský křídelník v 71. minutě dovršil hattrick, když proměnil střelu z prostoru penaltového puntíku po přihrávce Dejana Kulusevskiho.

V závěru utkání mohl alespoň kosmeticky upravit skóre střídající Leon Bailey, nicméně jeho střela letěla jen pár centimetrů vedle tyče Llorisovy brány.

Spurs se po 31 kolech nacházejí na čtvrté příčce zajišťující postup do Ligy mistrů a mají tříbodový náskok na Arsenal, ten má ale ještě zápas k dobru. Aston Villa se po čtvrté porážce v řadě nachází na 12. příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele