24. kolo
09.02.2022 21:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Diego Llorente (© AFP)

Velké drama mezi Aston Villou a Leedsem nemělo vítěze

Zběsilý první poločas ve Villa Parku zvedal diváky ze sedadel. Leeds sice šel na půdě Aston Villy poměrně rychle do vedení, domácí však skóre třemi góly otočili. Hosté nicméně ještě do přestávky korigovali a po změně stran nakonec vyrovnali na konečných 3:3. Obě mužstva každopádně natočila brilantní reklamu na anglickou kopanou.

Režiséři birminghamského dramatu dlouho neotáleli s kolizí. První zápletku v ději mohla přinést již druhá minuta střetnutí, v níž se po rohovém kopu dostal k zakončení hlavou obránce "Villans" Mings, jemuž radost z gólu překazil důležitým zákrokem brankář Leedsu Meslier. O sedm minut později se již skóre měnilo, ovšem na druhé straně hřiště. Průniku Rodriga využil James k přízemní křižné střele, kterou velšský fotbalista propasíroval mezi nohami Mingse. Gólman domácích Martínez tak měl málo času na reakci a jen marně se natahoval po balónu mířícím do jeho svatyně.

Aston Villa se o odpověď podobně jako krátce po úvodním hvizdu pokusila z rohového kopu. Digne svou levačkou vyhledal ve 25. minutě "všudybyla" Mingse, ani tentokrát ale jeho hlavička nevedla k brance, neboť se o fous nevměstnala mezi tři tyče. Za další čtyři minuty vyvezl míč hostující Harrison, ž čehož opět těžil James, který se do míče opřel z dálky a trefil břevno Martínezovy svatyně.

Kdoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby James mířil o pár centimetrů níž. Místo toho hned z protiakce poslal Cash z pravé strany přihrávku do pokutového území, kde si kulatý nesmysl našel Coutinho. Ten napodobil Jamese a taktéž skóroval přízemní střelou k tyči. Ve 38. minutě již Villans dokonali obrat. Coutinho na půli hřiště vyslal do úniku Ramseyho, jenž svůj úprk zdárně zakončil. Šest minut nato vpadli domácí do otevřené obrany United, Coutinho finální příhrou opět vyzval ke skórování Ramseyho, jenž další nabídkou opět nepohrdl — 3:1.

Radost z obrátky ve skóre by na straně Aston Villy jistě byla větší, kdyby domácí ještě před přestávkou nedopustili Leedsu vyrovnání. Přesně to se nicméně stalo. V druhé minutě nastavení první půle oklamal Klich obranu Villans patičkou na Morena, jehož pas před bránu vytvořil zmatek. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval James, jenž navzdory svému nevelkému vzrůstu dotlačil balón za brankovou čáru hlavou.

"Whites" se tak opět dostali do hry a po hodině hry vyrovnali. Po rohovém kopu hlavičkoval Struijk, jeho pokus ještě zastavil bránící Mings, avšak z dorážky již hostující tábor rozradostnil Llorente. Kromě branky na 3:3 již druhý poločas žádný další gól nenabídl, byť například pokusu Coutinha z 67. minuty nechybělo mnoho. Do průběhu zápasu již více nepromluvilo ani vyloučení domácího obránce Konsy, který v 87. minutě viděl druhou žlutou kartu. Na prvních 45 minut duelu se nicméně ve Villa Parku bude nějakou dobu vzpomínat.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele