8. kolo
18.10.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Arsenal srovnal v 90. minutě

Fotbalisté Arsenalu remizovali v osmém kole Premier League s Crystal Palace 2:2. Kanonýry sice poslal z kraje duelu do vedení Aubameyang, hosté ale poté skóre zásluhou Bentekeho a Edouarda otočili, a tak se v závěru musel trefit Lacazette.

Hosté se sice v osmé minutě ubránili rohovému kopu, brzy poté však inkasovali. Nicolas Pépé si na pravé straně vyměnil míč s Tomijasuem, pak jeho střelu ke vzdálenější tyči brankář Guaita vyrazil, Pierre-Emerick Aubameyang však přesným volejem dorazil míč do sítě.

Po pětatřiceti minutách měli hosté možnost na srovnání. Tyrick Mitchell se protáhl po levé straně pokutového území, pak připravil zajímavou palebnou pozici pro Edouarda, ten ale dostal přihrávku mírně za sebe, míč si tak ještě musel připravit, pak branku přestřelil. Ještě jednu možnost pak měli Orli ve třetí nastavené minutě první půle. Milivojevićův centr byl Gabrielem odhlavičkován ke Gallagherovi, jenž se opřel do parádního voleje, ještě lepším zákrokem ale Aaron Ramsdale vyrazil míč na další roh, který už se nekonal, neboť rozhodčí Dean ukončil první poločas.

Domácí fotbalisté však byli v 50. minutě ještě v kabině, protože Crystal Palace vyrovnalo. Thomase Parteyho při převzetí přihrávky od Tomijasa obral o míč Jordan Ayew, Christian Benteke se pak rozběhl do otevřené domácí obrany a prudkou přízemní střelou nedal Ramsdaleovi šanci zasáhnout.

Za chvíli mohlo být pro domácí ještě hůře. Edouard potáhl míč k pokutovému území Arsenalu, pak se balón s trochou štěstí odrazil k Ayewovi, jenž pálil prudce pod břevno, ovšem na střed branky a Ramsdaleovi se tak povedlo vyrazit míč nad branku. V 72. minutě se zase musel činit hostující gólman. Aktivní Lacazette se dostal ke střele mezi hostujícími zadáky, jeho střelu ke vzdálenější tyči ale bravurním zákrokem vyrazil Vicente Guaita.

V 73. minutě se však Eagles podařilo vývoj duelu zdárně otočit. Po ubráněném rohu Gallagher obral o míč Lokongu, pak právě mladý reprezentant do 21 let rozjel rychlý brejk, míč se přes Oliseho dostal k Odsonnemu Edouardovi, jenž se trefil přesně pod břevno a poslal svůj tým do vedení.

Kanonýři si samozřejmě připravil na závěr mohutný tlak. Pépého centr Lacazette v 87. minutě prodloužil ke vzdálenější tyči, kde byl naprosto osamocený Tierney, jenž prudkou ránou do břevna málem zboural hostující branku. V 95. minutě už to však francouzskému útočníkovi ve službách Arsenalu vyšlo. Pépého roh byl odvrácen zpět k němu, druhý centr hráče z Pobřeží Slonoviny se odrazil k Whiteovi, jehož tečovanou střelu Guaita na brankové čáře vykopl, Alexandre Lacazette však dokázal dorazit míč do sítě a vyrovnat na konečných 2:2.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
Petr Keš

2:0

Reagovat
Muza

Kdy vyhodí Artetu? Včera bylo pozdě. Otřesný co předvádí proti Crystal Palace.

Reagovat
smazaný uživatel

fakt strasne...

Reagovat
Petr Keš

A koho za něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Otřešný co předvádí celou dobu u nás až na pár vyjímek Ale opravdu nechápu proč ho u nás tak drží? Zlatý Emery twl

Reagovat
Seydou Doumbia

Před emerym byl zas zlatý Wenger to si nevyberes

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Wenger vážně zlatý byl Ale jako upřímně Emery měl dostat víc času a pochybuju, že se někdy bude říkat zlatý Arteta

Reagovat
Seydou Doumbia

Ne to asi ne to by tam musel jít brus nebo někdo takový

Reagovat
smazaný uživatel

H.Simpsona kludne..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele